Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Analistinden ”Wall Street Bitcoin’le Köprüler Kuruyor” Yorumu

Simsarlık şirketi Etoro‘nun kıdemli piyasa analistlerinden Mati Greenspan Wall Street’in Bitcoin’e likidite enjekte etmeyi planladığını ve piyasanın şu anda tam da buna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bloomberg’e verdiği röportajda Greenspan, Bitcoin’in piyasa düzeni ve bir ödeme sistemi olarak kullanılması hakkında konuştu. Konuya akademik bir bakış açısı getiren Greenspan Wall Street’in dahil olmanın eşiğinde olduğuna işaret etti ve ” piyasaya ne kadar likidite getirebilirsek o kadar iyi” olduğu yorumunu yaptı.

”Biz burada konuşurken onlar köprüleri kurmaya başladılar bile. Kendinden emin bir girişle hisseleri yükseltip yükseltmeyeceklerinden emin değiliz. Fakat önemli olan onlar hazırlar ve fiyatı dengeleyerek işleri yoluna koyacak kadar likidite sağlayacaklar.”

Greenspan ayrıca Wall Street’in geçen yıl Bitcoin’in en yüksek olduğu dönemde her ne kadar çabalamış olsalar da ”eğlenceye geç kaldıklarını” belirtti. Etoro’nun hesap açarak Bitcoin ticaretine başlamak isteyen kullanıcı sayısında özellikle Kasım ayında bir yükseliş gözlemlediğini de ekledi.

Bitcoin fiyatlarındaki düşüş sorulduğunda Greenspan bunun ”yeni bir şey olmadığını”, oranlara ve koinin kronolojisine bakıldığında bu tarz gerilemelerin daha önce de görüldüğünü söyledi. Gerçekten de Bitcoin 2013 yılında önce değerinin %70’ini birkaç aylık bir süreçte kaybetmiş fakat ardından hızlıca yükselişe geçerek diğer tüm kripto paraları ardında bırakmıştı.

Ödeme Aracı Olarak Bitcoin

Son zamanlarda Bitcoin, Bitcoin Cash ve Lightning Ağı hakkındaki tartışmalar daha da alevlenirken Bitcoin’in bir ödeme metodu olarak kullanılması da gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Mesela Bitcoin’in ilk zamanlarında işlemler anında gerçekleşiyor ve işlem ücretleri de makul oluyordu.

Greenspan, Aralık 2017 ve Ocak 2018 arasında Bitcoin’e olan talepteki artışın ”ağ üzerinde bit tıkanıklığa yol açtığını” ve daha pahalı işlemler yapılmasına sebep olduğunun altını çizdi. Şimdilerde yaşanan fiyat düşüklüğü ve buna bağlı olarak taleplerin azalmasıyla Bitcoin’in yeniden sağlıklı işlemler yapabileceğini belirtti – ”piyasada ne kadar likidite olursa o kadar iyi” diye de ekledi.

Etoro şu anda içlerinde Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin ve Ripple’ın da olduğu yarım düzine kadar kripto para ile ilgili yatırım ve ticaret işlemlerini sağlayan global bir platformdur. Bu platformun ana amacı kripto para ticaretini ve yatırımını basit hale getirmektir.

Greenspan yakın zamanda bir Bitcoin Cash (BCH) ticaretini neredeyse %10 zararla kapattı fakat Etoro sitesinde şu açıklamayı yaptı:

”Portfolyomda bolca kripto var. Başka yatırımlar için biraz nakit topluyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment