Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash, Litecoin ve Bitcoin Cash Gemini Üzerinde Desteklenecekler

Bitcoin ilk milyarderleri olarak bilinen Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler sahip oldukları Gemini adlı kripto para borsasında yeni koinlere destek sunmaya hazırlanıyorlar. Gemini’nin destekleneceği koinler arasında Bitcoin Cash, Litecoin ve gizlilik odaklı koinlerden Zcash bulunuyor.

New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) onay almayı başaran Gemini, 19 Mayıs Cumartesi günü itibariyle Zcash’i desteklemeye başlayacak ve yatırımcılar artık Zcash’i Gemini üzerinden de satın alabilecekler.

Gemini NYDFS’den Zcash için onay almayı başardı ancak tek başarısı bu değil. Gemini Zcash’in yanı sıra 25 milyar dolarlık hacme sahip Bitcoin Cash’i ve 8.2 milyar dolarlık hacme sahip Litecoin’i de desteklemeye başlayacak. Ancak Gemini üzerinde Bitcoin Cash ve Litecoin ticaretlerinin tam olarak ne zaman başlayacağına dair net bir bilgi henüz yok.

Gemini’nin başkanı olan Cameron Winklevoss, Gemini’nin NYDFS ile sıkı çalışmalar yürüttüğünü ve alınan onayların da bu çalışmaların bir meyvesi olduğunu belirtti. Winklevoss:

“Aldığımız onay sayesinde Gemini, Dünya üzerindeki ilk lisanslı Zcash borsası haline geldi. Alınan bu onay aynı zamanda NYDFS’yi Dünya üzerinde Zcash’i denetim altına alan ilk düzenleyici kurum haline getirdi”.

Winklevoss yaptığı yorumlarda Zcash’in gizlilik özelliğine de değindi ve bu koin üzerinden karşınızdaki kişinin kim olduğunu bilmeye gerek kalmadan işlem yapılabiliyor olmasının son derece cazip bir özellik olduğunu söyledi. Zcash’in kullandığı zk-snarks adlı teknoloji, ağı hem Bitcoin blockchain’i kadar güvenli hale getiriyor hem de insanların tam anlamıyla gizlilik içerisinde işlem yapabilmelerini sağlıyor.

Zcash’in şu anda günlük hacmi 30 milyon dolar civarında seyrediyor ve zk-snark adlı teknoloji Quorum gibi açık-kaynaklı projelerde kullanılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment