Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Ön Satışına 2,5 Milyarlık Talep: Fiyat Listelemeden Önce Diğer Borsalarda Yükseldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 32. Launchpad projesi Arkham’a (ARKM) duyulan büyük ilgiyi gözler önüne serdi.

Binance, 32. Launchpad projesi Arkham’ın (ARKM) katılımcı verilerini açıkladı. Resmi blog sayfasında paylaşılan veriler dudak uçuklattı. Aktarılanlara göre katılım dönemi boyunca, toplam 114.454 kullanıcı Launchpad’e 2,4 milyar dolar değerinde 10 milyon BNB taahhüt etti.

Merkeziyetsiz borsalarda halihazırda işleme başlayan ARKM, Binance üzerinde TSİ 18 Temmuz 15.00’te listelenecek. Binance tarafından yapılan açıklamada Launchpad’in yatırımcılardan yüksek düzeyde ilgi gördüğü belirtilirken normalden 990 kat fazla talebe dikkat çekildi.

Arkham’ın toplam arzı 1 milyar ARKM olacak ve bunun %5’lik kısmı Binance Launchpad aracılığıyla tanesi 0,05 dolarlık fiyattan kullanıcılara dağıtılacak.

Verilere göre satış için nihai dönüşüm oranı BNB başına 4,92 ARKM tokenı oldu. Binance’e göre bu, abonelik sırasında 50 BNB taahhüt eden kullanıcılara 246 ARKM token tahsis edildiği anlamına geliyor.

Arkham Intelligence on-chain analiz firması olarak hizmet veriyor. Token satış işlemlerinin ardından platformun “Arkham Intel Exchange” adıyla merkeziyetsiz bir protokol olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Arkham projesi bu ilk airdrop ile kullanıcılar için ayırdığı 100 milyon adetlik arzın 30 milyonunu dağıttı. Projenin önümüzdeki dönemlerde toplamda 70 milyon ARKM daha airdrop yapması bekleniyor.

MEXC, Bitget ve Uniswap’te 14 kata varan yükseliş

Arkham’ın erken dönem kullanıcılarına 18 Temmuz günü airdrop dağıtmasıyla birlikte merkeziyetsiz borsalar (DEX) üzerinde ilk işlemler başladı. Launchpad fiyatı birçok borsada 0,05 dolar olan ARKM, yazım esnasında 14 katlık bir yükselişle Uniswap üzerinde 0,69 dolardan işlem görüyor.

Merkezi borsalarda da listelenen ARKM, Bitget üzerinde 1,1 dolara, MEXC üzerinde 0,74 dolara kadar yükseldikten sonra ufak bir düşüş yaşadı. Yazım esnasında her iki borsada ortalama 0,73 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan Binance ilk defa deneyeceği bir yeniliğe giderek tahta açılışında ilk 5 dakika içerisinde en fazla 10 kata kadar yükseliş sınırlaması getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!