Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su ABD Kongre Üyeleri ile Bir Araya Gelecek: Özel Kripto Görüşmesi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, demokrat kongre üyeleriyle kamuoyuna kapalı bir görüşme yapacak.

Bloomberg’ün konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 17 Temmuz tarihli haberine göre Coinbase CEO’su Brian Armstrong, yarın ABD’li Demokrat kongre üyeleri ile kripto özelinde kamuoyuna kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.

Kaynaklara göre söz konusu toplantıda kripto özelinde olmak üzere dijital varlık yasa tasarısı, ulusal güvenlik meseleleri, vergi politikaları, gizlilik ve iklim değişikliği hakkında konuşulacak.

Kendilerini “Yeni Demokratlar Koalisyonu” olarak adlandıran ve 100 Demokrat temsilciden oluşan bu grubun yenilikçi, kapsayıcı ve ileriye dönük politikalar geliştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Genel olarak kripto para yasa tasarısına mesafeli yaklaşan Demokrat temsilciler göz önünde bulundurulduğunda Yeni Demokratlar Koalisyonu’nun web sitesinde yer alan “partizan yaklaşımlardan kaçınarak sağ ve sol arasındaki uçurumu kapatma” misyonu dikkat çekti.

Bu doğrultuda, Armstong’un toplantıya ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase’e açılan dava ile ilgili olarak gitmiş olabileceği düşünüldü.

ABD Temsilciler meclisinde Cumhuriyetçi grup çoğunlukta olsa da Senato’da Demokratlar daha fazla bulunmaktadır. Bu nedenle bir yasa tasarısının Senato’dan geçebilmesi için bir Demokrat Parti’nin de desteği gerekmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!