Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Şimdi de Coinbase’e Dava Açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase’e dava açtı.

SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhoa’ya (CZ) ABD menkul kıymet kuralları ihlal edildiğine yönelik açtığı davadan sadece 1 gün sonra şimdi de ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase‘e kayıt dışı aracı kurum (broker) olarak faaliyet gösterdiği gerekçesi ile New York federal mahkemesinde dava açtı.

SEC, dava dosyasında SOL, ADA, MATıC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO için menkul kıymet nitelendirmesinde bulundu.

SEC tarafından Coinbase’e yöneltilen suçlamalar arasında en az 2019 yılından bu yana kayıtsız bir şekilde aracı kurum hizmeti verildiği yer aldı. Ayrıca Coinbase’in hiçbir zaman bir aracı kurum ya da ulusal menkul kıymet borsası olarak ülkede kayıt olmadığının yanı sıra menkul kıymet piyasaları için gerekli açıklamaları ve uyarıları yapmaktan kaçınarak yasaları ihlal ettiği belirtildi.

Bitcoin ve Coinbase hisseleri düşüşe geçti

SEC’den son 24 saat içerisinde dünyanın en büyük kripto para borsalarına yönelik gelen iki dava piyasada bomba etkisi yarattı. Bitcoin ve kripto paralar tekrardan düşüşe geçerken Coinbase hisseleri de sert bir şekilde değer kaybetmeye başladı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin haberin etkisi ile %1,5 değer kaybederek 25,737 dolar seviyesinden 25,351 dolara kadar geriledi.

Coinbase hisseleri (COIN) ise dün Binance’e yönelik açılan davanın ardından SEC tarafından Coinbase’e de bir dava gelebileceği ihtimalini fiyatlamaya başlayarak %10‘un üzerinde değer kaybetmesine karşın dava haberi ile birlikte çok daha sert bir şekilde 58,70 dolardan yaklaşık %17 değer kaybederek 49,14 dolara kadar düşüş yaşadı.

Haberin kaleme alındığı sıralarda Bitcoin 25.605 dolar, COIN 49,31 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!