Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC-Binance Davasının Yan Etkisi: Coinbase Hisseleri Çakılıyor! Dava İhtimali Mi Fiyatlanıyor?

Coinbase hisselerinin (COIN), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Binance ve CEO Changpeng Zhao (CZ) açılan davaya paralel olarak %10’dan fazla değer kaybetmesi soru işaretleri yarattı.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in hisseleri SEC tarafından rakip kripto para borsası Binance ve CEO CZ’ye ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmasının ardından %10,5 değer kaybetti.

Hisse fiyatında yaşanan bu sert düşüş, yakın zamanda SEC’den bir Wells bildirimi alan Coinbase’in Binance’in ardından düzenleyici kurumun bir sonraki hedefi olacağı ihtimallerine yönelik olası bir dava haberini fiyatlıyor olabileceğini akıllara getirdi.

Coinbase, mart ayında SEC’ten olası yaptırımların gelebileceğine dair ciddi sinyaller taşıyan bir Wells bildirimi almıştı.

Coinbase ilerleyen süreçte SEC’den düzenleyici belirsizliği netleştirmesini ve hangi kripto paraların menkul kıymet hangilerinin olmadığını açıkça belirtmesini istemiş ancak istenen yanıtı alamaması üzerine regülatör kuruma dava açmıştı.

Verilere göre haber akışının etkisiyle %10,5 değer kaybeden Coinbase hisseleri, 63,37 dolar seviyesinden 55,82 dolara kadar geriledi. COIN, yazım esnasında 56,87 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!