Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Binance ve CEO CZ’ye Dava Açtı: Bitcoin ve BNB Fiyatı Tepki Veriyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) dava açtı.

Bloomberg’ün son dakika haberine göre SEC, Binance ve CEO CZ’ye ABD menkul kıymetler kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile dava açtı.

Dava dosyasındaki detaylara göre SEC, Binance’e müşteri fonlarını kötüye kullanmanın yanı sıra 13 suçlamada bulundu. Suçlamalar arasında düzenleyicilere ve yatırımcılara borsanın faaliyetleri hakkında yalan söylemek de yer aldı.

SEC ayrıca BNB ve BUSD başta olmak üzere SOL, ADA, MATIC, FIL, ATOM, SAND, MANA , ALGO, AXS ve COTI için menkul kıymet iddiasında bulunarak Binance’in ABD iştiraki Binance US’i bu varlıklara alım-satım imkanı sağladığı için suçladı .SEC ek olarak menkul kıymet olarak nitelendirdiği varlıkların “bunlarla sınırlı olmadığını” vurgulaması dikkatlerden kaçmadı.

Binance Cephesinden İlk Açıklama

Binance CEO’su CZ ise haberin hemen ardından “4” şeklinde bir paylaşımda bulundu. CZ’nin bu paylaşımı genellikle FUD haberler için kullandığı biliniyor. CEO, paylaşımın devamında henüz dava dosyasını görmediğini ve inceledikten sonra yanıt vereceklerini şu ifadeler ile anlattı:

Ekibimiz para-çekme ve yatırma dahil olmak üzere sistemlerin istikrarlı olmasını sağlamak için hazır durumda. Şikayeti incelediğimizde bir yanıt yayınlayacağız. Henüz görmedim.

Bitcoin ve BNB düşüşe geçti

CoinGecko verilerine göre haberin piyasaya düşmesi ile birlikte Bitcoin ve BNB fiyatında düşüş yaşandı. Bitcoin, 26.800 dolar seviyelerinden 26.560 dolara gerilerken BNB daha ciddi bir düşüş ile 300 dolardan yaklaşık %5 değer kaybetti ve 283 dolar seviyelerini gördü. Bitcoin haberin kaleme alındığı sıralarda 26.600 dolar, BNB ise 291 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan Binance ve CEO CZ, halihazırda mart ayında ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından  mevzuat ihlalleri sebebi ile açılan bir dava ile de karşı karşıya bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!