Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’dan Bitcoin Madenciliği İçin 1 Milyar Dolarlık Adım: Projede Tether de Var!

Bitcoin’i (BTC) yasal ödeme aracı olarak ilk ülke El Salvador’da, Bitcoin (BTC) madenciliği için 1 milyar dolarlık bir yenilenebilir enerji üretim tesisi kurulacak.

Bir grup iş adamı tarafından kurulan girişim Volcano Energy resmi sosyal medya hesabı üzerinden 5 Haziran tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, El Salvador’da bulunan Metapan belediyesinin El Shiste bölgesinde yenilenebilir enerjiyle çalışan 241 megavatlık (MW) bir Bitcoin madencilik tesisi kuracağını açıkladı.

Projenin toplam büyüklüğünün 1 milyar dolar olacağı belirtilirken ilk yatırımın 250 milyon dolar olduğu ve önemli Bitcoin sektörü liderlerinden geldiği bildirildi. Ayrıca El Salvador hükümetinin projenin planlama ve yürütme aşamasında önemli bir rol oynayacağı belirtildi. Projenin %23’lük imtiyazlı hissesini hükümetin alacağı, %27’sinin dış yatırımcılara ayrılacağı ve %50’sinin yeniden yatırım için kullanılacağı ifade edildi. Ayrıca dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether’in (USDT) de projede bulunduğu belirtildi.

Proje kapsamında 169 MW’lık güneş enerjisi ve 72 MW’lık rüzgar enerjisinden saniyede 1,3 EH/s’lik (exahash) işlem kapasitesi elde edileceği belirtildi. Seçilen bölgenin rüzgar ve güneş enerjisi bakımından verimli bir bölge olduğunun altı çizildi.

Volcano Energy yaptığı açıklamada, birincil hedeflerinin Bitcoin ağı için enerji rekabetçiliğini, çeşitliliğini ve coğrafi genişlemeyi teşvik ederken aynı zamanda El Salvador’un Bitcoin madenciliği sektöründe küresel bir oyuncu olarak konumlanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Volcano Energy CEO’su Josue Lopez, mevcut durumda Bitcoin madenciliğinin %52’sinden fazlasının sürdürülebilir enerji kaynakları ile yapıldığını ifade etti. Lopez bu oranın yeni projelerle artacağına inandıklarını bildirdi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino yayınlanan bir basın açıklamasında, proje kapsamında yatırımcı ve danışman olarak yer aldıklarını söyledi. Ayrıca proje ile birlikte Tether’in stratejik çeşitlendirme çalışmalarına devam ettiğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!