Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den SEC Davası Sonrası İlk Resmi Açıklama: Sert Söylemler Dikkat Çekti

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edildikten sonra sert bir dil ile resmi açıklamada bulundu.

Binance resmi blog sayfasında yaptığı açıklamalarda hiç olmadığı kadar sert bir dil kullanarak SEC’nin yaklaşımını eleştirdi. Kurum, SEC’nin kendilerine açtığı davanın Binance’in düzenleyici kurumlara karşı sergilediği çözüm odaklı ve iş birlikçi tutumun bir sonucu olamayacağını ifade ederken bu sebepten dolayı da hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Paylaşımda SEC’nin bugüne kadar kripto para özelindeki projelere karşı açtığı davaların altını çizerek sergilenen bu tutumun çözüm odaklı değil, aksine sorun yaratma odaklı olduğunu ifade eden Binance, durumun en şaşırtıcı noktasının ise Amerika’nın kripto para ve blockhain konusunda dünyada lider konumda olabilecekken, atılan yıpratıcı ve sert adımların bu süreci baltaladığını ifade etti.

Binance.US ile ilgili dava dosyasında belirtilen “kullanıcıların varlıkları tehlikededir” ithamları ile ilgili ise “bu iddialar tamamen yalandır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca personel dahil olmak üzere tüm operasyonlarının güvenli ve aksamadan yürüdüğünün altını çizdi.

Kendimizi tüm iddialara karşı tüm gücümüzle savunuruz!

Açıklamaların devamında Binance, sahip oldukları konum ve büyüklük sebebi ile SEC’nin oynadığı taht oyunlarının hedefi haline geldiklerini belirtti ve bu noktada kendilerini savunmak için tüm güçlerini kullanacaklarını ifade etti.

SEC’nin amacı kullanıcıları korumak değil!

Açılan bu dava ile SEC’nin amacı ve yaklaşımının kullanıcıları korumak olmadığını belirten Binance, eğer yaklaşımları bu olsaydı bizim yardım çabalarımıza bu şekilde bir tepki vermezlerdi olarak açıklamalarda bulunarak tepki verdi.

Ayrıca Binance’in bir ABD borsası olmadığının altını çizerek, SEC’nin atacağı adımlar konusunda sınırlarının olduğunu da hatırlattı. Buna rağmen ABD’de durumdan etkilenen herkesin yanında olduklarını belirtti ve yasaların izin verdiği ölçüde bu süreçle mücadele edeceklerini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!