Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’den SEC Suçlamalarına Cevap ve ABD Kongresine Çağrı!

Binance’in ABD iştiraki Binance.US cephesinden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yöneltilen suçlamalar hakkında ilk açıklama geldi.

SEC tarafından bugün kayıt dışı menkul kıymet suçlamaları nedeniyle açılan davanın ardından Binance.US ilk cevabı resmi Twitter hesabından verdi.

SEC dava dosyasında, BNB ve BUSD başta olmak üzere SOL, ADA, MATIC, FIL, ATOM, SAND, MANA , ALGO, AXS ve COTI için menkul kıymet nitelendirmesinde bulundu ve Binance.US’i bu kripto paralara alım-satım imkanı sağladığı için kayıt dışı menkul kıymet satışı ile suçladı.

Binance.US yaptığı açıklamada, söz konusu davanın SEC’nin dijital varlık endüstrisini baskı ile düzenleme çabasının son örneği olduğunu ileri sürdü. Binance.US davaya konu olan iddiaların asılsız olduğunu ise şu sözler ile dile getirdi:

Açıkçası davanın asılsız olduğuna inanıyoruz ve kendimizi sonuna kadar savunma niyetindeyiz.

Son iki buçuk yıldır SEC ile tutarlı bir iyi niyet ilişkisi içerisinde bulunduğunu belirten Binance.US, ABD dijital varlık endüstrisi için önemli bir noktaya da parmak bastı. Binance.US, kendilerine yönelik bu son eylemin ve Coinbase, Gemini, Kraken ve diğerlerine karşı alınan benzer önlemlerin SEC’nin dijital varlık endüstrisini tamamen ortadan kaldırmak istediğinin bir göstergesi olduğunu öne sürdü. Ayrıca SEC’nin eylemlerinin korumak ile yükümlü olduğu yatırımcılara zarar vereceğinin altı çizildi.

Öte yandan Binance.US, ABD Kongresine iki partili yasanın yürürlüğe sokulması konusunda çağrıda bulundu:

Kongreye, dijital varlıklar için uygulanabilir bir düzenleyici rejim yaratacak ve sektörü bürokratik aşırılıktan koruyacak iki partili yasayı geçirmek için çağrıda bulunamaya devam ediyoruz. O zamana kadar ülkemizin lider ve yenilikçi rolü baltalanmaya devam edecektir. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!