Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düşüyor: Ralli Bitti Mi?

Bitcoin (BTC), dün yüzde %6’dan fazla değer kaybederken düşüşün arkasındaki sebep merak edilmeye başlandı.

Bitcoin, dün 36.790 dolar seviyelerinden %6’dan fazla düşüş yaşayarak 34.470 dolara kadar geriledi. Bu süreçte altcoinlerde de ciddi değer kayıpları yaşanırken Ethereum (ETH) 1.920 dolar seviyelerine düştü.

TSİ dün 16.30’da açıklanan ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesine ve normalde Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) sert düşüş yaşamasına rağmen Bitcoin’de gerçekleşen düzeltme akıllarda soru işareti bıraktı.

Bitcoin neden düşüyor?

Geleneksel piyasalarda uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) artık faiz artırımına gitmeyeceği ve önümüzdeki yıl faizi indireceğine yönelik düşünce içerisinde bulunuyor. Bu durum da ABD borsaları Nasdaq ve S&P500’de yükselişe neden oldu.

Buna rağmen Bitcoin’de yaşanan söz konusu düzeltmenin, yaklaşan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kararlarıyla ilgili olduğu düşünülüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Hashdex ve Frankin Templeton’un Bitcoin ETF başvurularına yönelik kararı en geç cuma günü açıklayacak.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart da dahil olmak üzere birçok isim başvuruların erteleneceğini düşünüyor. Hal böyle olunca da Bitcoin yatırımcılarının olası bir erteleme kararında yaşanabilecek düşüş öncesi kar satışı yaptığı tahmin ediliyor.

Söz konusu satışların yalnızca kar amaçlı yapıldığı ve yatırımcıların genel olarak rallinin süreceğine inandığı gözlemleniyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 35.655 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!