Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanı, ABD’deki Bankaların Neredeyse Tamamını Geride Bıraktı

App Store’da ilk olarak listelenen kripto para cüzdanlarından birisi olan Çin merkezli ImToken, son birkaç yılda toplam 35 milyar dolarlık para havuzunu yöneterek, Coinbase gibi sektördeki önemli rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Aynı Blockchain, MyEtherWallet ve MyCrypto platformları gibi ücretsiz olan ve kullanıcılarının kripto paraları depolama, gönderme ve alma fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayan şirket; aynı zamanda kullanıcılarının güvenliğini de sağlamayı şiar edinmiş durumda.

Ethereum’un yeni yeni sahne aldığı dönemlerde MyEtherWallet ya da MetaMask gibi rakip platformlar çıkmadan önce sektördeki en güvenilir kurum olan İmToken, bu alanda ilk yola çıkmış olmasının avantajlarını da kullandı. Kurumun, kurulduğu günden bu güne, tam 35 milyar dolarlık kripto para rezervine ev sahipliği yaptığı belirtilirken; bu rakamın da Amerika’daki bankaların yüzde 99’undan daha fazla olduğu kaydedildi.

Mayıs ayında yapılan bir çalışmada yine bir başka cüzdan platformu olan Xapo’nun son üç yılda yaklaşık 10 milyar dolarlık para yatırılmasında kullanıldığı belirtilmiş ve bu rakamın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 5.670 bankayı geride bıraktığı kaydedilmişti. ImToken’in ise bu noktada Xapo’dan da yukarıda olduğu ve büyük kurumlar ile birlikte binde 5’lik bir dilime girdiği belirtiliyor.

Yatırımlar Gelmeye Devam Ediyor

Şirket, bu hafta içinde Çin merkezli dev yatırım firması IDG Capital’den yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım alırken, IDG Capital’in yatırım portföyünün geniş olması ve şirketin kendini kanıtlamış girişimlere yatırım yapması; ImToken’in ne kadar doğru bir yolda olduğunun da göstergesi olarak yorumlanıyor.

Aynı Blockchain ve MyEtherWallet gibi bir çalışma modeline sahip olan cüzdan; ücretsiz yazılımı ve şeffaf operasyonu nedeniyle stabil bir gelir modeline sahip değil. Platformun sadeliği ve kullanım kolaylığı; birçok müşterinin ve yatırımcının ilgisini çekerken, özellikle de büyük yatırım firmaları bu noktada birbirleri ile yarışıyor.

Şu aşamada serbest yazılım modeli olması sebebiyle pek de fazla gelir getirmesi beklenmeyen bu tarz platformlara yatırımcılar yine de kripto para sektörüne duydukları güvenden de olsa gerek; girmekten çekinmiyor ve kripto para cüzdan platformlarının geleceğine ciddi bir inanç duyuyor.

ImToken kurucusu Ben He, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

”Ethereum’un potansiyelini erken fark etmemiz sebebiyle, yarıştığımız şirketlerden bir nebze de olsa öne çıkmayı başardık. Büyümemiz tamamen organikti ve herhangi bir pazarlama faaliyeti vs. için net bir bütçe ayırmadık. Bu yatırımın da, artık pazarlama ve büyüme konusunda bize katkısı olacağını düşünüyorum.”

Yatırımcının Güveni Var

Bloomberg ile yaptığı bir röportajda konuşan ünlü yatırımcı Dan Morehead, uzun vadede kripto para piyasalarının 40 trilyon doları aşabileceğini belirtmişti. Şu aşamada 1 milyar dolarlık bir hedge fonu olan Pantera Capital’i yöneten Morehead, piyasalar için 10 yıl içinde önce 4 trilyon dolara, oradan da 40 trilyon dolara çıkabilir derken; bu sürecin zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Görünüşe göre, büyük yatırım firmaları kripto para sektöründe yer almak için ciddi çalışmalar yapıyor. Bu da, sektörün uzun vadedeki meşruiyeti için çok önemli bir gelişme olarak görülüyor. Sektöre ne kadar iyi ve büyük yatırımcı gelirse, bunun da fiyatlara güven oyu olarak yansıyacağını düşünenlerin sayısı az değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment