Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Japon Piyasasına Açılıyor

Dünyanın en önde gelen kripto para cüzdan üreticilerinden ve borsalarından birisi olan Coinbase’in, Japonya pazarına girmek için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ile bir lisans alabilmek için görüşmelere devam eden kurumun; resmi olarak başvuruyu ise bu yıl bitmeden yapmayı planladığı kaydedildi. Bilindiği üzere, Nisan 2017’den bu yana Japonya’da hizmet göstermek isteyen her kripto para borsasının FSA’nın belirlediği kurallar bütününe uyup lisans alması gerekiyor.

Coinbase’in Japonya’ya entegrasyon sürecinde Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) ile de bir çalışma yürüteceği belirtirlirken; basında çıkan haberlere göre bu ikilinin iş birliği eskiye dayanıyor. Haberlere göre, MUFG; Coinbase’e 2014’ten bu yana çeşitli alt firmalar aracılığı ile yaklaşık 1 milyar japon yeni tutarında yatırım yapmış durumda.

Coinbase’in Japonya’da açmayı planladığı borsanın şu anda temel iki koin, Bitcoin ve Ethereum üzerine yoğunlaşacağı belirtilirken; borsanın konuyla ilgili süreci nasıl yürüteceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Coinbase’in, hali hazırda 20 milyondan fazla kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Borsanın tarihi boyunca yaklaşık 150 milyar dolarlık kripto para al satına tanıklık ettiği belirtilirken, şirketin Recode raporlarına göre 2017 karı ise 1 milyar dolar. Şirketin piyasa değeri ise 8 milyar dolar olarak görülüyor.

Japonya’da kripto para çılgınlığı kelimenin tam anlamıyla katlanarak devam ederken, yapılan kamu oyu araştırmalarında ülkede kripto paralara yatırım yapan tam 3.5 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor.

Bu denli fazla sayının da, Coinbase gibi sektörün önde gelen isimlerinin ülke pazarına girmek için çalışmalar yapmasına sebep olduğu belirtilirken; ülkedeki kripto para zeminindeki dostane düzenlemelerin de bu sürece ciddi katkısı olduğu belirtiliyor. Bu ay başında, Japonya merkezli bir kripto para borsası olan BitTrade, Singapurlu bir girişim tarafından 50 milyon dolara satın alıırken, girişim bu hamlesi ile, FSA’dan lisans alan bir Japon borsasında yüzde 100 kontrole sahip olan tek yabancı şirket olarak da tarihe geçti.

Coinbase de bu noktada düzenleyici kurumlar ve mekanizmalar ile ortak çalışmalarına devam ederken; borsa, müşterilerine sunduğu yüksek kaliteli hizmeti devam ettirmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment