Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ten Yeni Hamle: Kripto Paralar ile İlgili Bir Danışman Atandı

Kripto para ve token satışları konusunda Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) en önde gelen isimlerinden birisi olan Valerie Szczepanik, kurumda terfi alarak danışman pozisyonuna getirildi.

SEC’den dün akşam yapılan açıklamada Szczepanik’in kurumun Finans departmanında, kripto ve dijital paralardan sorumlu danışman olarak görev yapacağı belirtilirken; başarılı yöneticinin raporlarını ise birim sorumlusu Bill Hinman ile paylaşacağı bilgisi okuyucular ile paylaşıldı.

SEC’ten yapılan açıklamada başarılı yöneticinin bundan sonra kurumun çeşitli birimleri arasında kripto paraların düzenlenmesi, yasal zeminler ile ilgili çalışmaların yapılması, ICO’lar ve diğer süreçlerin de daha net bir şekilde sınırlarının çizilmesi için çalışmalar yapacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Szczepanik ise, aldığı yeni görevden dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduğunu belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

”Açıkçası bugün benim için çok gurur dolu bir gün. SEC bünyesinde kripto paralar ve dijital ürünler ile ilgili görev alıp çalışma yapacak olmak beni çok mutlu ediyor. Kurumumun adil, eşit ve efektif şartları piyasaya sunabilmesi için geliştirdiği vizyona katkım olacağı için çok mutluyum. Özellikle de yatırımcılarımızı çok daha iyi bir şekilde koruyacağımız, onların haklarını güvence altına alacağımız bir dönem geliyor.”

Kulislerde, Szczepanik’in terfi ettirilmesinin, SEC açısından çok önemli bir karar olduğunun altı çizilirken; tecrübeli yöneticinin kurumun bundan sonraki kripto para politikalarında doğrudan rol oynayacağına da vurgu yapıldı. Son dönemde kurum olarak çeşitli dolandırıcılık ve yasa dışı hareketler ile baş etmeye çalışan SEC’in, kripto paralar konusunda Szcezpanik’in gelişi ile daha dengeli bir politika izlemesi bekleniyor.

ICO’lar ve diğer süreçler konusunda tam net bir çizgi çizmeyen ve her koyunu kendi bacağından asan SEC’in, dönem dönem sert; dönem dönem ise ılımlı açıklamaları bulunuyor. Örneğin kurum geçtiğimiz ay fake bir ICO açarak ICO’lardaki dolandırıcılık ve sahtekarlıklara karşı vatandaşlarını uyarmıştı. Howey coin adıyla çıkan bu fake ICO, basında da geniş yankı uyandırmıştı.

Szczepanik’in kurumda aldığı yeni rol ile ilgili yazılı bir açıklama yapan SEC Başkanı Jay Clayton ise, başarılı yöneticiyi tebrik ederek şunları söyledi:

”Valerie Szczepanik’i yeni görevinden dolayı kutlarım. Kendisinin bizim bu dinamik ve sürekli gelişen sektör ile ilgili yapacağımız gelecek hamlelerde rolü büyük olacaktır. Hem yüksek bir potansiyel vaad eden, hem de aynı oranda riskli olan bu sektörde, bize çok katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment