Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Digital Currency Group CEO’su: Bitcoin ”Yılık En Düşük Seviyesini Buldu”

18 Temmuz tarihinde CNBC‘nin aktardığına göre, Digital Currency Group isimli risk sermayesi firmasının CEO’su ve kurucusu Barry Silbert, bir yatırım aracı olarak Bitcoin’e olumlu baktığını ifade etti.

Çarşamba günü Delivering Alpha isimli konferansta konuşma yapan Silbert, şunları ifade etti:

”Büyük ihtimalle bu yıl için en düşük seviyeyi bulduk. Aslında ben geçen hafta Bitcoin’e biraz para yatırdım. … Bir varlık sınıfı olarak Bitcoin kalıcı gözüküyor. … Ben merkeziyetsiz, itibari para formunda olmayan bir para biriminin kalıcı olacağından %100 eminim.”

Goldman Sachs ve Baidu tarafından desteklenen kripto para startup şirketi Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire de konferansa katılım gösterenler arasında. Allaire blockchain’in yeni teknolojik gelişmelerin bel kemiğini oluşturacağını ifade etti:

”Bu internetin yeni altyapı katmanı. Blockchain şu an işletim sistemlerinin yaptığı şeyin yerini alacak. Bu internetin geleceği … Konu sadece dijital altın ile alakalı değil.”

Jeremy buna ek olarak Ethereum’a da bir dizi övgüler yağdırdı:

”Geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para piyasasını gerçekten katalize eden şeylerden birisi aslında Ethereum oldu. Ethereum bir bakıma ağı kullanarak uygulamalar kurabileceğiniz bir şey haline geldi. Ağ üzerinde yeni tokenlar çıkartabiliyorsunuz ve akıllı kontrat teknolojisini kullanarak yeni tip finansal kontratlar oluşturabiliyorsunuz.”

Citadel hedge fonunun kurucusu ve CEO’su olan Ken Griffin ise Bitcoin hakkında biraz daha şüpheci bir yaklaşıma sahip. Aynı konferansta konuşma yapan Ken, Bitcoin hakkında hala ne yapacağını tam olarak bilemediğini ifade edip, genç neslin ”dijital para birimlerine yatırım yapmak yerine daha verimli bir şeyler” yapmasını istedi.

Bugün ise Avenue Capital Group kurucu ortağı milyarder Marc Lasry, Silbert’in pozitif duruşunu destekler nitelikte açıklamalarda bulunup, BTC’nin çok yakında 40.000 olacağını iddia etti.

”Ana akımda kullanım arttıkça, daha fazla pazarda Bitcoin işlemleri başlayacak ve artık trade işlemleri kolaylaşacak. İşte bu noktada Bitcoin’e olan talep artacaktır. Diğer kripto paralar için bir şey diyemem ama Bitcoin’e o noktadan sonra insanlar daha fazla ilgi duyacaklardır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment