Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Marc Lasry: Bitcoin, 40 Bin Dolar Olacak

Bitcoin trenine biletini alan son milyarder, Marc Lasry oldu. Avenue Capital Group’un kuruusu olan ve şirket vasıtası ile elinde yaklaşık 10 milyar dolarlık ürün bulunduran Lasry, Bitcoin ile ilgili olumlu ifadeler kullandı.

NBA takımlarından Milwaukee Bucks’ın da ortaklarından olan Lasry, Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç yıl içinde 40 bin dolara çıkabileceğini iddia etti. Ana akım kullanımın artması ve trade işlemlerinin daha kolaylaşmasının ardından, Bitcoin’in hitap ettiği kitlede artış yaşanacağını belirten Lasry, bu sayede de Bitcoin fiyatlarının yükselebileceğini belirtti. Lasry, şunları söyledi:

”Ana akımda kullanım arttıkça, daha fazla pazarda Bitcoin işlemleri başlayacak ve artık trade işlemleri kolaylaşacak. İşte bu noktada Bitcoin’e olan talep artacaktır. Diğer kripto paralar için bir şey diyemem ama Bitcoin’e o noktadan sonra insanlar daha fazla ilgi duyacaklardır.”

Aralarında Square, Robinhood ve Circle’ın da bulunduğu birçok platform aslında yakın dönemde Lasry’nin dediklerini hayata geçirebilmek için çalışmalar yapıyor. Bitcoin’in daha fazla yatırımcıya ulaşması için yapılan çalışmalar eğer sonuç verirse, işler çok daha iyi seyredebilir.

Şu noktada birçok otorite, Bitcoin fiyatı ile ilgili yolu görebilmek için gerekecek şeyin; SEC’in vereceği ETF kararı olduğunu belirtiyor. CBOE, VanEck ve SolidX tarafından yapılan bu son hamle ile birlikte, artık piyasada bu yönde olumlu bir kararın olacağını düşündüren bir hava da yavaştan hakim olmaya başladı.

Otoriteler, eğer bu karar onaylanırsa, piyasaya ciddi para girişi olacağını ve Bitcoin’in ve diğer alt koinlerin ciddi yükselişler yaşayacağını belirtiyor.

Bu arada Lasry, Aralık ayında 20 bin dolara çıkan Bitcoin’i 300 dolar iken almadığından ötürü pişman olduğunu ifade etti. Çeşitli verilere göre, milyarder Lasry, net serveti olan 1.7 milyar doların yüzde 1’i ile Bitcoin satın aldı ki bu rakam ortalama 1.7 milyon dolara tekabül ediyor.

Lasry, her fırsatta bu yaptığı yatırımın ‘kişisel’ bir yatırım olduğunu ve sahibi olduğu şirket ile bir bağı olmadığını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment