Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hedge Fonu Menajeri: Gençler Bitcoin’den Uzak Dursun

Citadel hedge fonu kurucusu ve CEO’su olan Ken Griffin, CNBC’ye Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Griffin, Bitcoin konusundaki olumsuz fikrini devam ettirirken, genç nesillerin Bitcoin’e yatırım yapmaktan ziyade, daha ‘iyi’ işlerle ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Hiçbir müşterisinin ya da birlikte çalıştığı hiç kimsenin Bitcoin ile ilgili yatırım yapma hevesinde olmadığını belirten Griffin, hiçbir portföy yöneticisinden asla böyle bir talep almadığını üzerine basa basa ifade etti.

Griffin şirket olarak çok da fazla inanmadıkları bir ürüne likidite sağlayıp sağlamama konusunda da kararsız kaldıklarını belirtirken, kripto paralara hiçbir şekilde ihtiyaç olmadığını da sözlerine ekledi.

Griffin, buna benzer ifadeleri 2017 yılının sonlarına doğru da kullanmış ve birçok kripto para negatifçisi gibi Bitcoin’i 17. yüzyıl Hollanda lale çılgınlığına benzetmişti ve bu yönde yatırımcıları uyarmıştı.

Griffin tarafından 1990 yılında kurulan Citadel Hedge Fonu’nun portföyünde 30 milyar doları aşkın bir ürün değeri yer alıyor. Dünyadaki en eski hedge fonlarından birisi olma özelliğini de taşıyan bu fon, yaklaşık 30 yıldır hizmet veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment