Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankası Wells Fargo Yeni Bir ‘Tokenlaştırma’ Patenti Aldı

San Francisco merkezli bankalardan Wells Fargo veri koruma alanında kullanılacak olan yeni bir tokenlaştırma sisteminin patentini aldı.

Wells Fargo’nun patentini aldığı yeni sistemde belge, grafik, veritabanı değeri gibi çeşitli verilere tokenlaştırma aracılığıyla erişilebiliyor. Bu tarzdaki veriler yine tokenlaştırma aracılığıyla belli bir yere yerleştirilip korunabiliyor.

Patent başvurusunda yazılana göre tokenlaştırma sürecinde çeşitli şifreleme metotlarından faydalanılıyor. Normalde gizli olmayan bir veri şifreleme metotları sayesinde gizli hale getiriliyor ve bu gizli tokenın içindeki veriye yalnızca belli bir kullanıcı erişebiliyor.

Sistemin erişim ve güvenlik alanlarında fayda sağlayacağı düşünülüyor. Ancak bunların yanında verinin nereden geldiği, verinin sağlamlık durumu gibi şeyleri de öğrenmek mümkün.

Wells Fargo’ya göre tokenlaştırma süreci sayesinde veriler “bulut gibi herkese açık ortamlarda depolanıyor olsalar bile” korunabiliyor olacaklar:

“Mevcut sistemlerde kısıtlı, anonim imzalar destekleniyor ancak bu tokenlaştırma metodu sayesinde tek imzalar, çoklu imzalar, ortak imzalar desteklenebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment