Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su: Ethereum Temelli Blockchain Teknolojileri Sıradaki İnternet Olabilir

19 Temmuz tarihinde, Circle kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, blockchain ve kripto para birimlerinin internet kadar çok yaygın olacağını ifade etti. Jeremy buna ek olarak Ethereum tarafından kurulan blockchain teknolojilerinin gelecekteki uygulamalar için bir kaynak ve rehber görevi göreceğini de ekledi.

Jeremy’nin konu hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

”Geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para piyasasını gerçekten katalize eden şeylerden birisi aslında Ethereum oldu. Ethereum bir bakıma ağı kullanarak uygulamalar kurabileceğiniz bir şey haline geldi. Ağ üzerinde yeni tokenlar çıkartabiliyorsunuz ve akıllı kontrat teknolojisini kullanarak yeni tip finansal kontratlar oluşturabiliyorsunuz.”

Circle geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kripto şirketi olarak görülen madencilik devi Bitmain‘den fon almıştı. Allaire, Bitmain CEO’su Jihan Wu ile kendisinin blockchain teknolojisinin kullanımını arttırmak konusunda aynı vizyona sahip olduklarını düşünüyor. Başarılı CEO buna ek olarak yeni teknolojik alt yapıların, merkezi bileşen olarak blockchain teknolojisinin kullanıldığı bir şekilde üretilebileceğini de vurgulamakta.

Circle’ın resmi internet sayfasında şu ifadeler yer alıyor:

”Bu Kripto’dan gücünü alan ve insan odaklı bir platform. Para, bizi ayırmak yerine, birleştiren etmen oluyor. Açık platformlarla, zihniyetlerle ve olasılıklarla. Herkesi, her yere bağlıyor ki biz değeri olan her şeyi takas edebilelim. Ve esas olarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.”

Jeremy blockchain kullanarak, güven odaklı kayıt tutma eyleminin, bundan faydalanan temel yapıların kurumsal firmalar olması sağlanırsa bu teknolojinin geliştirilebileceğini ifade etti. Jeremy Google Play Store veya iOS App Store üzerinde kurulmakta olan ve yayınlanmış farklı uygulamalar sayesinde, blockchain’in bu uygulamaları daha kolay üretilebilir hale getirme konusunda çok önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin yaşadığı mevcut yükselme hakkında sorulan bir soruya cevap veren Jeremy, Ethereum’un geçen sene endüstrideki en büyük sıçramayı yarattığını ifade etti. Kendisi kullanıcıların Ethereum platformunu uygulama kurmak, token üretmek hatta finansal kontrat yapmak için bile kullanabileceklerini aktardı.

Jeremy CNBC ile yaptığı bir röportaj esnasında, gün içerisinde bir kaç tane yeni ICO projesinin ortaya çıkması trendinden de söz açtı ve kullanıcılar ile hayranları, dünyaları vaat edip de hiçbir şey vermeyen projelere karşı uyardı. Jeremy blockchain teknolojisinin benimsenmesi sayesinde endüstride yaşanan en büyük değişimin geliştirici dünyasında olduğunu ifade etti. Uygulama geliştiricileri artık ürünlerini üretmek için apayrı bir dünyaya sahip ve blockchain onlara yeni, heyecan verici ve insanı içine çeken uygulamalar üretmek için ekstra bir ivme sağlıyor.

Allaire:

”Bu aynı zamanda Ethereum’a rekabet eden bir çok alt yapıyı da katalize etti.”

Kendisi şu an piyasada bir çok yeni blockchain platformunun olduğunu ifade etti ve EOS ile NEO’nun altını çizdi. Buna ek olarak blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin kullanıcılara ve geliştiricilere aynı internet gibi yeni bir alt yapı katmanı sağladığını da vurguladı.

Allaire blockchain ve kripto para birimlerinin çeşitli temel uygulamaları ve Ether gibi varlıkları olduğunu belirtip, Ether’in gelecekte petrol kadar değerli olacağını ifade etti. Jeremy’nin bakış açısına göre kripto para birimi sektöründeki bütün yeni gelişmelerin,  bir çok yatırımcı yeni ‘internete’ atlamayı beklediği için, bunların hepsinin yararına olduğunu belirtti.

Bu hafta Bitcoin adeta uçtu ve elinde BTC tutan bir çok kişiyi sevindirip 7.500 dolara kadar çıktı.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert konu hakkında şunları ifade etti:

”FED kurulu Bitcoin hakkında negatif şeyler söylediğinde, Howard Marks Bitcoin hakkında negatif şeyler söylediğinde, Ken Griffin Bitcoin hakkında negatif şeyler söylediğinde ve Bitcoin hareket etmediğinde, bence bu gerçekten çok iyimser bir işaret.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment