Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Solana (SOL) İşlemi Korkuttu: On Milyonlarca Dolarlık Satış Gelebilir

FTX veya Alameda ile ilişkili olduğu iddia edilen H4y…gFZ isimli kripto cüzdanı, Solana ağından kısa süre önce 177.693 Solana (SOL) çekti.

Batık kripto borsası FTX, Solana’nın en büyük sahiplerinden biriydi ve Kasım 2022’deki çöküş sırasında ciddi miktarda SOL satışı gerçekleştirmişti.

FTX, tüm Solana coinlerini borsalara mı aktaracak?

Solscan verilerine göre FTX/Alameda bağlantılı cüzdanın bugün toplamda 23,75 milyon dolar değerinde Solana çektiği bildiriliyor. Bu hareket, kripto topluluğunda bu SOL’ların merkezi borsalara (CEX) aktarılıp aktarılmayacağı yönünde tartışmalara yol açtı.

Ancak cüzdanın yaptığı bu hamle, elinde bulundurduğu toplam SOL miktarı ile kıyaslandığında oldukça küçük kalıyor. FTX’e ait olduğu belirtilen H4y…gFZ cüzdanında hala 943 milyon dolar değerinde 7,057 milyon SOL token’ı stake edilmiş durumda. Önceki haberler, FTX’in sahip olduğu büyük miktardaki SOL’ların çoğunun tezgah üstü (OTC) işlemlerle satılmış olabileceğini de öne sürüyor.

Solana’nın (SOL) fiyatı bu gelişmelere rağmen istikrarını koruyor ve yüzde 2,4 artışla 135 dolardan işlem görüyor. SOL’un piyasa değeri ise 63,27 milyar dolar. 2024 yılı başından itibaren SOL fiyatı yüzde 35 artmış durumda ve yıllık bazda yüzde 650’nin üzerinde bir yükseliş kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!