Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise’dan Ethereum’a Microsoft Benzetmesi: Peki ama Ne Zaman Para Kazandıracak?

Bitwise tarafından sunulan rapor, Ethereum’un yatırımcı ilgisini kaybetmeye başladığını gözler önüne serdi.

Bitwise’ın salı günü yayımladığı rapora göre ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum, şu sıralar yatırımcılar arasındaki popülerliğini kaybetti. Yine de bu zayıf performansın yıl sonuna doğru tersine dönmesi beklentiler arasında yer aldı.

Ethereum blokzinciri en aktif geliştiricilere ve kullanıcı sayısına sahip olurken, Ethereum’un yerel token’ı olan Ethereum’un (ETH) piyasa değeri en yakın rakibinin beş katı büyüklüğünde konumlanıyor.

Bitwise’ın raporunda,Ethereum’un yıl başından bu yana neredeyse hiç değişmediği, Bitcoin’in (BTC) %38, Solana’nın (SOL) ise %31 oranında değer kazandığı vurgulandı.

ABD başkanlık yarışı kripto paralar üzerindeki etkili

Raporda, Ethereum’un bu düşük performansının kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleriyle ilgili riskler, Solana ve diğer blokzincirlerden gelen artan rekabet, token ekonomisinin zorlukları ve ABD’deki spot borsa yatırım fonlarının (ETF) karmaşık tepkisi gibi faktörlerden kaynaklandığı aktarıldı.

Öte yandan analistler, Tether gibi dev stablecoin projelerinin genellikle Ethereum ağını tercih ettiğini dile getirerek bunun gayet olumlu olduğunu aktardı.

Bitwise’ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Ethereum, en aktif geliştiricilere, en aktif kullanıcılara ve en yakın rakibinin beş katı büyüklüğünde bir piyasa değerine sahip, Herkes Google, Slack ve Zoom gibi yenilikçi şirketlerden bahsediyor ama Microsoft hâlâ hepsinden daha büyük

Ethereum’uEEn karşılaştığı zorlukların varlığını sürdürebilecek türde olmadığını ve piyasanın ABD seçimlerine yaklaştıkça Ethereum’a yönelik bakış açısını yeniden değerlendirebileceğini belirten Hougan, yıl sonuna kadar Ethereum’un potansiyel bir yatırım fırsatı oluşturabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!