Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapay Zeka Odaklı Altcoin Projeleri Sazı Yine Eline Aldı: 5 Coin Öne Çıkıyor!

Kripto para piyasasındaki yükselişler devam ederken yapay zeka odaklı altcoin projeleri sazı bir kez daha eline aldı.

Yapay zeka odaklı kripto paralar altcoin piyasasında önemli bir yükselişe öncülük ederken, Bitcoin’in dördüncü çeyrekte gerçekleşmesi beklenen çıkışı için birkaç katalizörün devreye gireceği belirtildi.

Bu yıl Bitcoin’den daha iyi performans sergileyen 42 altcoin projesi arasında yapay zeka projeleri de ağırlıkta görülmüştü.

Layer-1 blockchain projesi Near (NEAR) ve merkeziyetsiz hesaplama platformu Render (RNDR) son 24 saat içinde %18 ile %20 arasında değer kazandı. Bu iki kripto para, %1.5 değer kazanan CoinDesk 20 Endeksi’nde en hızlı yükselen varlıklar arasında yer aldı.

Aynı dönemde merkeziyetsiz makine öğrenme protokolü Bittensor (TAO) %17’lik bir artış gösterirken, Livepeer (LPT) ise Digital Currency Group’un (DCG) CEO’su Barry Silbert tarafından “radar altında kalmış yapay zeka odaklı kripto” olarak tanımlanmasının ardından yükselişini sürdürdü.

LPT, DCG’nin varlık yönetim kolu tarafından çıkarılan Grayscale Decentralized AI Fund’un bir parçası olarak öne çıkıyor.

Öte yandan Bitcoin, %1’den daha az bir artışla 64.000 doların hemen altında yer alan 200 günlük hareketli ortalamayı yeniden kazanmak için mücadele ediyor. Ethereum ise %3,5’lik yükselişiyle Bitcoin’e kıyasla daha güçlü bir performans sergiledi, diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!