Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Önemli Gün: Kripto Para Eleştirileri Gensler’i Soğuk Terletti!

SEC Başkanı Gary Gensler ABD Temsilciler Meclisi’ndeki oturumda, kripto para düzenlemeleri ve kurumun tarafsızlığı konusunda sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin 24 Eylül günü gerçekleşen konferansında Başkan Gary Gensler de dahil olmak üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) beş üyesi ifade verdi. Bu duruşma yıllık sürecin parçası dahilinde ve olağan bir şekilde yapılmaktadır.

Oturumda birçok konuya yer verilirken sert çıkışlar ve eleştiriler dikkatlerden kaçmadı. Komite başkanı McHenry, Gensler’i hedef alarak SEC’in zaman içerisinde giderek kötüleştiğini ve yozlaştığını dile getirdi. Gensler’in yönetimindeki SEC’nin tarihe yozlaşmış bir SEC olarak geçeceğini söyledi.

Özellikle son dönemde kripto para piyasalarına yönelik zorlayıcı düzenleme çabalarının hem yatırımcılar hem de piyasa oyuncuları üzerinde olumsuz bir etki yarattığına dikkat çekti.

Öte yandan zorlamayla yapılan kripto para regülasyonunun faydasız olduğuna yönelik eleştiriler de gelirken ortadaki devasa belirsizliğe vurgu yapıldı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Pete Sessions ise SEC’nin tüm bu süreçte adil ve tarafsız bir kurum olarak kalmayı başaramadığını aktardı. Özellikle kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerde, SEC’nin tarafsız bir hakem rolü oynamaktan ziyade, piyasanın belirli oyuncuları üzerinde baskı kurmaya çalıştığını savundu.

Birçok katılımcı, kripto paralara yönelik baskıcı yaklaşımların sektöre zarar verdiğini ve inovasyonu engellediğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!