Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Analistlerden Bitcoin Beklentisi: Bu Ay Değil, Önümüzdeki Ay Uçuş Başlar!

2024’ün son çeyreğinde, kurumsal alımlar ve makroekonomik koşulların etkisiyle Bitcoin’in 58.000-72.000 dolar aralığında yeni rekorlar kırması bekleniyor.

2024’ün dördüncü çeyreğine yaklaşırken kripto para piyasasındaki olumlu hava güçleniyor. Analistler, kurumsal yatırımcıların ilgisinin artması ve daha elverişli piyasa koşullarının Bitcoin ve genel kripto para sektöründe büyümeyi tetikleyeceğini öngörüyor. Özellikle Ekim ayında Bitcoin fiyatının 58.000 ile 72.000 dolar aralığında olması bekleniyor.

CF Benchmarks’ın baş araştırma analisti Gabriel Selby konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Makroekonomik değişimler ve kurumsal benimseme, dijital varlıklar için güçlü bir büyüme fırsatı sunuyor. Devletlerin mali dengeleri üzerindeki baskı artarken, yatırımcılar uzun vadeli hedge araçları olarak Bitcoin’e yöneliyor.

Benzer bir iyimserlik kripto para borsası Bitget’in Baş Araştırma Analisti Ryan Lee’den geldi. Lee, Ekim ayındaki performansın eylülü geride bırakacağını ve 72.000 dolara kadar çıkabileceğini belirtti. Bitcoin vadeli işlemlerindeki negatif fonlama oranları ve Korku & Açgözlülük Endeksi’nin “aşırı korku” seviyesinde olması, genellikle büyük fiyat artışlarının habercisi olarak kabul ediliyor.

Kurumsal yatırımcıların da bu büyümede büyük bir rol oynayacağı düşünülüyor. MicroStrategy’nin Eylül ayında daha fazla Bitcoin almak için tahvil satışına devam etmesi ve Bitcoin ETF’lerine olan net girişlerin sürmesi, piyasanın geleceği konusunda büyük bir iyimserlik yaratıyor.

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin ardından düzenleyici ortamda değişiklikler yaşanması beklenirken, kripto piyasasında inovasyon fırsatlarının artabileceği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!