Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapay Zekanın Eylül’de Bitcoin Tahmini Doğru Çıktı: İşte Yüzdeler ile Ekim Beklentisi!

On-chain ve analiz platformu Santiment tarafından kullanılan yapay zeka modeli, Bitcoin’in yılın geri kalanında yükseliş trendini sürdüreceğini öngörüyor. Buna göre Bitcoin, yıl sonuna kadar altı haneli değerleri geçebilir.

Eylül 2024, geçtiğimiz yıllarda görülen eylül ayı performanslarına kıyasla çok daha başarılı geçti. Bitcoin, bu süreçte yüzde 7,35 değer kazandı ve bu, şimdiye kadar kaydedilmiş en iyi eylül performansı oldu.

Yapay zekadan BTC öngörüsü

Santiment’in kullandığı yapay zeka modeli, Bitcoin’deki yükseliş trendinin yılın dördüncü çeyreğinde de devam etmesini bekliyor. “Güçlü bir ekim ayı bekliyoruz” diyen Santiment analistleri, bu ay Bitcoin’in yeni bir rekor kırmasına yüzde 69 ihtimal veriyor.

Santiment ekibi, buna ek olarak Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100.000 dolar barajını aşmasının yüzde 54 ihtimal olduğunu belirtti.

Eylül ayını doğru bilmişti

On-chain ekibinin Eylül ayının başında yaptığı tahminler, doğru çıkmıştı. Santiment, kötü geçen bir Ağustos’un ardından Eylül’ün pozitif geçebileceğini ve piyasadaki yoğun satış baskısının azaldığını belirtti.

Santiment, uzun vadeli yatırımcıların elinin hala sağlam olduğuna dikkat çekerek, merkez bankalarının faiz politikalarının ve yeni yasal düzenlemelerin kripto para piyasasını destekleyebileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!