Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5 Boğaya da Ekim Ayında Başlamıştı: Bu Sefer Farklı Olabilir!

Bitcoin ve altocinler tarihsel olarak ekim aylarında birçok kez boğa başlangıcına tanıklık etmişti. Akıllardaki tek soru ise bu ekim ayında ne olacağı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre kripto paralar ekim aylarını şimdiye kadar hep çok sevdi. Geçtiğimiz 5 boğa piyasasının ekim ayında başladığına işaret eden analistler,

Bitcoin’in tarihsel fiyat hareketlerine baktığımızda, son 5 boğa piyasasının her birinin ekim ayında başladığı dikkat çekiyor. 2013, 2017, 2020 ve 2021 yıllarında ekim ayı, Bitcoin’in büyük yükselişler yaşadığı dönemin başlangıcını işaret etmiş durumda.

Grafiklere bakıldığında, her bir boğa koşusunun ekim ayı itibarıyla hızlandığını ve Bitcoin fiyatının bu aylarda ciddi sıçramalar kaydettiği görüldü.

Bitcoin için bu ekim ayı farklı olabilir

2023 yılı ekim ayına gelmişken, piyasada birçok kişi bu ayın Bitcoin için yeni bir boğa koşusunun başlangıcı olup olmayacağını merak ediyor. Bu ekim ayının ise ABD seçimlerine yakınlığıyla farklı bir yönü bulunuyor.

Piyasalar için büyük bir spekülasyon aracı olan ABD seçimlerinin, bu ekim ayının yükseliş performansını kötü etkileyebileceğini düşünenlerde bulunuyor.

Yatırımcılar, önceki yılların yükseliş trendlerini göz önünde bulundurarak, bu yıl da benzer bir hareketin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda beklentilerini artırdı.

Bitcoin fiyatı şu an 63.000 dolar civarında seyrederken, piyasadaki volatilite gözle görülür bir şekilde devam ediyor.

Yatırımcılar ekim ayı yakından takip edilmeye devam ederken, bu yılın Bitcoin’in bir kez daha büyük bir yükseliş yaşayacağı ay olup olmayacağı merakla bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 63.800 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!