Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment: Balinalar Bu 10 Altcoin’e Hücüm Ediyor, 5x’lik Büyüme Görüldü

Kripto para analiz platformu Santiment verilerine göre balina olarak bilinen büyük ölçekli yatırımcılar, son dönemlerde özellikle on altcoin’e ilgi göstermeye başladı.

Santiment tarafından aktarılanlara göre bazı altcoinlerde görülen balina hareketliliği, geçtiğimiz son bir hafta içerisinde beş katı aşan oranlarda artış gösterdi.

Balinalar 10 altcoin’e odaklandı

En az 2 milyar dolar piyasa değerine sahip olan kripto paralar arasında özellikle Injective (INJ), Wrapped Bitcoin (WBTC) ve Shiba Inu (SHIB), balina hareketliliği bakımından dikkat çekti.

Bu altcoinlerdeki balina hareketliliği, Santiment verilerine göre sırasıyla yüzde 456, yüzde 421 ve yüzde 360 yükseldi.

Injective, özellikle finansal işlemler için tasarlanmış bir blockchain olarak öne çıkıyor. Bir layer-1 projesi olan Injective, alım-satım dApp’leri, spot ve türev borsalar, lending protokolü gibi çeşitli DeFi uygulamaları için destek sağlıyor.

Santiment verilerine göre listede yer alan diğer isimler arasında sırasıyla Maker (DAI), Pepe (PEPE), Tether (USDT), Ethena (USDe), Dogecoin (DOGE), Wrapped eETH (weETH) ve Optimism (OP) bulunuyor.

Listede SHIB, PEPE ve DOGE üçlüsünün bulunması, memecoin sektörünün yeniden hareketlendiği anlamına gelebilir. Piyasaya yeni sürülen memecoinlerin yılın başından beri toplamda yüzde 2.040’lık büyüme göstermesi de bunu destekler nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!