Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve Altcoinler Yıl Sonu Döngüsünü Kırabilir: Bitcoin’e Hep Yenilmişlerdi!

Ethereum (ETH), opsiyon piyasasındaki işlem hacmi ve pozitif göstergelerle birlikte ekim ayında yükseliş potansiyeli gösteriyor.

Bitfinex analistlerine göre Ethereum ve altcoinlerin dördüncü çeyrekteki fiyat performansı genellikle güçlü olsa da, Bitcoin karşısında yetersiz kaldı.

Analistler, tarihsel olarak hem Ethereum hem de genel altcoin piyasası için en güçlü çeyreğin ilk çeyrek olduğunu, ikinci çeyreğin ise zaman zaman iyi sonuçlar verdiğini vurguladı.

Bununla birlikte, analistler Ethereum ve altcoinlere dair tarihsel verilerin Bitcoin’e kıyasla daha sınırlı olduğuna dikkat çekti.

Bitfinex analistleri konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ethereum’un 2016 yılının ikinci çeyreğinde işlem görmeye başlaması ve piyasa değeri en yüksek ilk 100 altcoinin çoğunun son üç-dört yıl içinde yaratılmış olması nedeniyle, Ethereum ve altcoin getirilerine dair veriler oldukça dinamik ve nispeten küçük bir örneklemdir.

Deribit verilerine göre şu anda 63.600’den fazla Ethereum çağrı opsiyonu (167 milyon dolar değerinde) 11 Ekim’de sona erecek şekilde işlem görmektedir.

Ayrıca 18 Ekim’de sona erecek 26.200 çağrı opsiyonu (69 milyon dolar değerinde) da bulunmaktadır. Özellikle, 11 Ekim’de sona erecek olan 2,800 dolarlık Ethereum call (çağrı) opsiyonları son 24 saatte en yüksek işlem hacmine sahip olmuştur.

QCP Capital kısa süre önce paylaştığı notta, “Bu sabah itibariyle önemli sayıda Ethereum ekim çağrı opsiyonunun satın alındığını gözlemledik” diyerek türev piyasasındaki olumlu göstergelere dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!