Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP: Bitcoin ve Ethereum Yatırımcılarının Beklediği Ay Geldi! Piyasa Ne Bekliyor?

Yatırım şirketi QCP tarafından paylaşılan analize göre kripto para yatırımcıları, Bitcoin’in Ekim ayı içerisinde yükselişe geçmesini bekliyor.

Kripto piyasasında Ekim ayı uzun zamandır bekleniyordu ve sonunda “Uptober” geldi. Geçmiş verilere göre, Ekim ayı Bitcoin (BTC) için oldukça olumlu bir ay olma eğiliminde.

Geçtiğimiz son dokuz ekim ayının sekizinde BTC, ortalama yüzde 22,9 kazanç sağladı. Bu yıl benzer bir artış görülmesi halinde, BTC’nin 78 bin doların üzerine çıkarak yeni zirveleri kırabileceği düşünülüyor.

Bitcoin gibi Ethereum (ETH) da genellikle Ekim ayında iyi performans gösteriyor. Son sekiz ekim ayının ortalamasına bakıldığında, ETH’nin getirisi yaklaşık yüzde 5 civarında. Bununla birlikte, bu sabah ekim ayı için yüksek miktarda ETH alım opsiyonunun alınması, yatırımcıların ETH’nin bu ay içerisinde güçlü bir yukarı yönlü hareket beklediğini gösteriyor.

Bitcoin, 8 aydır güç toparlıyor

Bitcoin, 8 aydır 60 bin – 70 bin dolar aralığında işlem görüyor. Peki, “Uptober” bu dar işlem aralığından çıkış ayı olacak mı?

QCP analistleri, “Piyasa, özellikle ABD seçimlerinin yaklaşması ve piyasadaki belirsizliğin artmasıyla birlikte bu ihtimali değerlendiriyo” dedi.

Ayrıca, spot ETF’lere olan girişlerin istikrarlı bir şekilde pozitif seyretmesi ve sürekli vadeli işlem fonlamasının yılın ilk çeyreğindeki boğa koşusunu andıran seviyelere yaklaşması, piyasa için yükseliş beklentisini artıran diğer önemli faktörler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!