Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Japonya Endeksi Tehlike Değil: Asıl Dikkat Edilmesi Gereken İşte Bu!

Son veriler ve uzman yorumları, Bitcoin’in Japonya endeksi Nikkei yüzünden düşmediğini başka bir sebeple geri çekildiğini ortaya koydu. 

Bitcoin (BTC), hafta başına %3,5 değer kaybederek düşüş yaşadı. Analistler, bu kaybı Japonya’nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba’nın sıkı para politikası eğilimi ve Japonya borsa endeksi Nikkei’nin düşüşle ilişkilendirmişti.

Ancak Japon yeni Pazartesi günü genel olarak zayıfladı, bu da Bitcoin ile Nikkei arasında ilişkilendirilen bağlantının sorgulanmasına neden oldu.

Bitcoin, büyük bölgesel hisse senedi endekslerinden etkilense de Japon Yeni’nin zayıflaması riskli varlıklar için pozitif bir sinyal sundu. USD/JPY ve AUD/JPY pariteleri %1’in üzerinde yükseldi ve bu durum Bitcoin dahil riskli varlıklar için olumlu bir işaret oldu. Ishiba’nın düşük borçlanma maliyetlerini destekleyen açıklamaları, piyasalardaki faiz artışı korkusunu azaltıyor.

Bitcoin için Nikkei değil Yen dikkat gerektiriyor

Amundi Investment Solutions’a göre ileriye dönük olarak dikkat edilmesi gereken şey Nikkei değil, yen olmalı. Çünkü açıklamalara göre Japon para birimi bir “ABD resesyon ticareti” olarak değerlendiriliyor. Şirketin yakın tarihli bir blog yazısında, “Japon yabancı varlıklarının geri dönüşü şu an için önemli bir risk oluşturmuyor, ancak büyük bir piyasa etkisi potansiyeli her zaman dikkate değerdir” ifadelerine yer verildi.

Buna paralel olarak Bitcoin için kritik olanın Nikkei endeksi değil de Japon Yen’i olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!