Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Para Sahibi Avustralyalıların Sayısı, Ayı Piyasasına Rağmen 3 Katına Çıktı!

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, herhangi bir kripto para birimine sahip Avustralya vatandaşlarının sayısı 2018 yılında üç katına çıktı. Araştırmanın da ortaya koyduğu üzre, mevcut ayı piyasası fiyatları düşürse de, kripto para birimlerine olan ilgi tam tersine artış gösteriyor.

Söz konusu araştırma brokerage firması HiveEx tarafından yapıldı ve toplamda 2.000 Avustralya vatandaşından veri alındı. News.com.au‘nun bildirdiğine göre, örnek grup içerisinde Ocak ayında %5 olan kripto para birimi sahibi kişi sayısı, Ağustos ayında %13.5 gibi etkileyici bir orana ulaştı.

HiveEx bunun yanı sıra kripto para birimlerine olan ilginin artma sebepleri arasında çeşitli bulgulara ulaştı. Gruptaki kişilerin %50’si kripto para birimlerini yatırım olarak görürken, %34’ü FOMO (bir şeyleri kaçırma korkusu) sebebiyle bu sektöre dahil olduğunu belirtmekte. Geriye kalan %26 ise kripto para birimlerini emeklilik yatırımı olarak kullanmayı planlıyor. Kayda değer olan bir başka unsur ise, araştırmaya katılan Avustralyalıların 3’te 1’inden fazlasının, vergilerini kripto para birimleri ile ödemeyi planladığını ifade etmeleri oldu.

HiveEx yayınladığı rapor, ankete katılan kişilerin %80’inden fazlasının, Avustralya Doları kadar kolay olması şartıyla günlük alışverişlerini kripto para birimleri ile yapabileceklerini, hatta bunu istediklerini ortaya koydu.

Kripto para birimlerinin önündeki temel engellerden birisi, 2018 yılında bile, günlük kolay kullanım unsuru.

Ankette bazı bireylerin kripto para birimi kullanmama sebeplerinin en büyüğü olarak da bilgi eksikliği öne çıkmakta. Araştırmaya katılanların %65’i, kripto paraya sahip olan insan sayısının az olma nedeninin, satın alma veya kullanma konusunda bilgi eksikliği olduğunu belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment