Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Robinhood, Ripple, Gemini ve ConsenSys, En Çok Peşinde Koşulan Top 50 Firma Arasında Yer Alıyor!

Önde gelen sosyal medya iş platformu LinkedIn, yakın zamanda ABD içerisinde en çok peşinde koşulan 50 startup listesini yayınladı. Diğer firmaların yanı sıra listede göze çarpan kripto para startup’ları arasında Coinbase, Gemini, Ripple, Robinhood ve ConsenSys yer alıyor.

San Francisco merkezli Coinbase, dünya çapında önde gelen kripto para firmalarından bir tanesi. Firma Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından 2012 yılında kuruldu. Coinbase listenin 3. sırasında yer almasına rağmen, kripto para firmaları kulvarında birinciliği elde etmiş durumda.

Coinbase 2018 yılının başında sahip olduğu 250 çalışan sayısını, çok yakın bir zamanda 500’e çıkartıp bir yıl içerisinde inanılmaz bir büyüme kat etti. Bunun yanı sıra firmanın 2019 yılının Ocak ayına kadar eleman sayısını iki kat daha arttıracağı beklenmekte. Coinbase üyelik sayısı bakımından 20 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda.

Listede Coinbase’den sonra gelen kripto para startup firması ise Robinhood. Robinhood ilk olarak hisse trading işlemleri için kurulmuş olsa da, bu yılın başlarında kripto para dünyasına geçiş yapmıştı. Robinhood kripto para trading işlemlerini sıfır komisyon ile yapacağını duyurduktan sonra o kadar hızlı yayıldı ki, şu sıralar en çok konuşulan projelerden bir tanesi haline geldi. Platform üzerinde şu an 6 kripto para birimi var; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash ve Dogecoin.

Listede Robinhood’tan sonra Ripple, Ripple’dan sonra ABD’li kripto para borsası Gemini ve en son ad ConsenSys yer almakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment