Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Kurucu Ortağı: Ripple ve Visa Bizim Direkt Rakiplerimiz Değil

Stellar kurucu ortağı Jed McCaleb, dün California Ritz-Carlton‘da yapılan Kripto Finans Konferansında, Stellar’ın gelecekteki yeri ve diğer kripto para birimleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

McCaleb, Ripple‘ı ve diğer mevcut köklü ödeme sağlayıcılarını, Stellar’ın gelecekteki benimsenmesi konusunda rakip olarak görmediğini açıkladı.

McCaleb halka açık ve izne tabi blockchain ağları temalı bir konuşma esnasında, ”Gelecekte bu iki şey arasında çok fazla ayrım olmayacak … bunlar daha büyük bir internete bağlanan LAN ağlarına benzer olacak … izne tabi blockchain alt yapıları, halka açık blockchain unsurları ile etkileşime giremediği sürece tam bir blockchain olarak kullanılamaz.” ifadelerini kullandı.

McCaleb daha sonra Stellar’ın tam burada devreye girdiğini ve, ”diğer herkesle etkileşime girme kabiliyeti sunduğunu” vurguladı.

McCaleb özellikle Ripple konusunda, iki projenin teknolojisinin benzer yönler içermesine rağmen, ”ödeme hizmeti dünyası süper büyük, bu yüzden kendimizi onların hiçbiri ile (Ripple ve Visa gibi köklü ödeme kurumları) direkt rakip olarak görmüyorum. Burada bir çok farklı oyuncu için yer var.”


Bir çok analist geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan Stellar / IBM ortaklığı sonrası, Stellar’ın blockchain tabanlı sınır ötesi ödemeler konusunda küresel liderliğe doğru ilerleyeceğini ön görmüştü. Stellar’ın daha sonra imza attığı Şeriat Sertifikası da söz konusu proje için önemli bir adım oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment