Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 6.400 Dolarda Sabitlenirken, Uzmanlar Düşüşün Devam Edeceğini Düşünüyor

Bitcoin, 6 Eylül tarihinde 7.400 dolar gibi bir seviyeden 6.300 dolara indiğinden beri, Bitcoin 6.400 bölgesinde tutunmayı başardı.

Bitcoin geçtiğimiz 48 saat boyunca 6.450 dolar ile 6.500 dolar arasında gidip gelmekte ve az da olsa piyasaya nefes aldırmakta. BTC gösterdiği bu direnç sayesinde bir kaç token’in de BTC’ye karşı olan kayıplarını minimize edebilmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra Bitcoin, basın saatine göre tamı tamına 6.4999 dolar seviyesinde bulunuyor ancak önümüzdeki saatlerde 6.500 dolar seviyesinin üzerine çıkacağı kesin yorumunda bulunabiliriz.

 

Yine de, kripto topluluğunda bilinen teknik analistlerden olan Edward Morra, Bitcoin’in ve piyasanın geri kalanının hala kesin bir düşüş trendinde olduğunu vurguladı.

Aşırı İyimser Tavır Bitcoin’e Zarar Verebilir

8 Ağustos tarihinden 26 Ağustos tarihine kadar, yaklaşık üç hafta boyunca, Bitcoin 6.500 dolar ile 7.000 dolar arasındaki bölgede nispeten stabil bir tablo çizdi ve çok az bir volatiliteye maruz kaldı. Yine de, 27 Ağustos’tan Eylül ayının başlangıcına kadar olan tarihte, Bitcoin yukarı yönlü sağlam bir ivme yakaladı ve tablo yeşil bile gözükse, BTC sert bir volatiliteye maruz kaldı.

6 Eylül tarihinde ise bu volatilite ters yüzünü gösterip BTC’yi alaşağı etti.

Morra ise konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Hala bazı insanların neden iyimser olduğunu anlamıyorum, piyasa kesinlikle kanıtların hala ortalığı domine ettiğini gösterdi. 2 haftalık kazanç 2 günde yok oldu. Bu başarısız olmuş bir rallidir ve bu bir zayıflık göstergesidir, baharın gelişinin değil.”

Morra sağlam bir şekilde ralli oluşması için, BTC’nin öncelikle stabil ve güçlü bir dibe inme sürecini yaşaması gerektiğini ve ancak bundan sonra fiyatın kalıcı olarak yükseleceğini ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment