Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Yetkilisi: Suçlular Bitcoin’den Çok Nakit Para Kullanıyor

7 Eylül 2018 tarihinde, FBI Finansal Suçlar Departmanı sorumlusu Steve D’Antuono, CNBC‘de katıldığı bir programda kripto para endüstrisi ve suçlular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FBI yetkilisine göre, şu sıralar kripto dünyasındaki suçlar ve sahtekarlıklar oranında bir artış gözlenmekte. D’Antuono söz konusu artışın çok ciddi olduğunu düşünmüyor ancak olayların çok fazla üst üste gelmesi nedeniyle hükümetlerin olaya karşı sert bir tutum içerisine girdiğini ifade ediyor. Sadece bir kaç hafta önce, FBI o esnada 130 adet kripto para birimleri ile ilgili davayı araştırdığını duyurmuştu.

Artış gösteren suç oranı ile mücadele etmek için, FBI geçtiğimiz günlerde 21.6 milyon dolarlık ek bütçe istemiş ve siber suçların mücadele edilmesi en zor suç alanından birisi olduğunu bildirmişti. Söz konusu siber uç alanında en çok bütçe ayrılan kısım ise kripto para birimleri ve dijital varlıklar. FBI’ın 2018 yılının Haziran ayında başardığı önemli dönüm noktalarından bir tanesi, o sıralar 20 milyon dolara denk 2000 Bitcoin’in ele geçirilmesi olmuştu.

Suçlular Bitcoin Yerine Nakit Kullanıyor

Steve şu sıralar kripto para dünyası ile ilgili en çok revaçta olan suç bölümünün ilk dijital para arzları ve ponzi dümenleri olduğunu belirtti. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri sıkça suç ile ilgili etkinliklerde yer alıyor gibi gösterilse de, FBI ajanına göre bu haberler aslında doğruyu yansıtmıyor. D’Antuono bazı suçluların hala ‘özellikle’ dark web üzerinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanıyor olmasına rağmen, büyük resme bakıldığında suçluların kullandıkları nakit para oranının kripto para oranına kıyasla daha fazla olduğunu vurgulamakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment