Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’un Rakibi Artık Aktif: İşlem Ücreti Almayan Merkezsiz StellarX!

Stellar tabanlı merkezsiz kripto para borsası StellarX, deneme sürecini başarıyla tamamladı ve müşterilere kapısını açtı. İşlem ücreti alınmayan bu yeni kripto para borsasını kuran Interstellar, kullanıcılara bir blog gönderisi aracılığıyla duyuru yaptı.

StellarX adlı borsanın duyurusu ilk olarak bu yılın temmuz ayında yapılmıştı. Kripto paradan itibari paraya aktarım yapmayı sağlayan açık kaynaklı bir platform olan Stellar’ın kendi koini olan XLM, piyasanın en büyük altıncı koini durumunda.

StellarX adlı borsa halka ‘itibari para geçidi’ olarak tanıtılıyor çünkü ABD’deki vatandaşlar bu borsaya kendi banka hesapları aracılığıyla doğrudan dolar aktarımı yapabiliyorlar. Borsada dolar haricinde euro, Çin Yuan’ı, Hong Kong Doları, İngiliz Sterlini ve birkaç farklı itibari para daha kullanılabiliyor.

StellarX

Kaynak: StellarX Medium

Yeni platformla ilgili yayınlanan blog gönderisine göre StellarX’te hisse, emlak ve emtia gibi varlıkların dijital hallerini görmek de zaman içerisinde mümkün olacak.

StellarX, kendini yine işlem ücreti almayan ve bu yılın başlarında faaliyete başlayarak sektördeki pek çok kişinin ilgisini çeken Robinhood adlı platformla kıyaslıyor. StellarX, bu platformu kullanan kişilerin gerçekten ‘hiçbir şekilde’ masraf yapmayacaklarını vurguluyor.

Robinhood bu ayın başlarında kendi IPO’sunu düzenlemeyi düşündüğüne dair bazı açıklamalar yapmıştı. Şirket ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile de görüşmelere başlamış, olası bir IPO ile ilgili yasal denetmeleri yapmaya başlamıştı. Robinhood’un bu konudaki çalışmaları zaman içerisinde nasıl ilerleyecek, göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment