Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Açılan Yeni Otel Müşterilerden Kripto Para ile Ödeme Alıyor

Çin‘de yeni açılan bir otel, ülkedeki yetkililerin kripto paralarla ilgili yasaklarına ve kararlarına rağmen kripto para ile ödeme alıyor.

Çin’in Sichuan bölgesinde Ethereum Hotel adlı yeni bir otel açıldı. Ethereum Hotel, ülkede halka açık bir şekilde kripto para ile ödeme alan ilk otel konumunda. Otelin sahipleri, ülkede kripto paralarla ilgili çeşitli yasaklar varken bu yasaklarla nasıl mücadele edeceklerine dair detaylı bilgi vermediler.

Otelin adından da anlayabileceğimiz üzere otelde kripto para olarak Ether kabul ediliyor. Otelin Çin gibi kripto paralara hiç ılımlı yaklaşmayan bir ülkede açılmış olması, durumu bir hayli ilginç kılıyor. Yerel medya kaynaklarından Jinse tarafından yapılan haberde otelle ilgili şöyle bir yorum yapıldı:

“Çin’in batısındaki iç bölgelerde zengin ve geleneksel bir otel sektörü var. Bu kişiler, gelişmiş Blockchain teknolojisini kullanmak isteyen ve ödeme aracı olarak Ethereum’u kabul eden girişimci kişiler.”

Otelin iç fotoğraflarına baktığımızda resepsiyon duvarlarından birinde Bitcoin’e dair izler görüyoruz. Bu da otelde Ether’ın yanı sıra Bitcoin’in de kabul gördüğü mesajını verebilir.

Çin Halk Bankası, Çin’deki yatırımcıların kripto para tutmasını veya alıp-satmasını yasaklayan herhangi bir karar almış değil. Ancak JunZeJun Law Offices’te yasal danışmanlık yapan Shen Wenhao, Çin Halk Bankası’nın daha önceden aldığı bir kararı hatırlatarak şöyle söyledi:

“Alınan o kararda Bitcoin’in yasal bir para birimi olmadığı, sirkülasyona sokulmaması ve piyasada para birimi olarak kullanılmaması gerektiği açıkça belirtiliyordu.”

Durum böyleyken söz konusu otelin ilerleyen günlerdeki durumu nasıl olacak bilemiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment