Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Bu Dergiye Artık Bitcoin ile Ödeme Yaparak Abone Olunabiliyor

Çin‘in teknolojiyle ilgili yayın yapan en eski dergilerinden Beijing Sci-Tech Report (BSTR), kripto para kullanıcılarını sevindirecek bir açıklama yaptı. İnsanlar önümüzdeki yıl itibariyle bu derginin abonelik ücretini Bitcoin ile ödeyebilecekler.

BTC ile Abonelik

Beijing Sci-Tech Report (BSTR), Çin’in teknoloji ve bilim ile ilgili yayın yapan en yaşlı dergilerinden biri. Dergi kendi yazarlarının yanı sıra Popular Science gibi meşhur dergilerden aldığı yazıları da yayınlıyor.  Dergide bu hafta yapılan açıklamaya göre kullanıcılar 2019 yılı aboneliklerini Bitcoin ile alabilecekler. BSTR’ye abone almanın maliyeti 0.01 BTC (450 yuan veya 65 dolar civarı) olacak.

Pekin merkezli dergide daha önce kripto paralarla ilgili yazılar yayınlanmıştı. Dergi, Bitcoin kabul edecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin faydalarından ve kullanım alanlarından bahsetti.

Yeni Kullanıcılar

BSTR, yaptığı duyuruda diğer şirketlerde pek rastlamadığımız bir şeyden daha bahsetti. BSTR’nin açıklamalarına göre eğer Bitcoin fiyatı 2020 yılında şu ankinden çok daha yüksek olursa, şimdiden Bitcoin kullanıp abonelik yaptırmış kullanıcılara para iadesi yapılabilecek.

BSTR, konuyla ilgili yayınladığı duyuruda bu yeni ödeme teknolojisini kullanarak “yeni okuyucular kazanmak” istediğini vurguladı.

Time Incorporated, bundan birkaç sene önce Fortune, Goog Health, Travel and Leisure ve This Old House gibi dergilere Bitcoin ile abone olunabileceğini duyurmuştu. Tıpkı Time Incorporated gibi Chicago Sun-Times da 2014 yılında yaptığı duyuruyla BTC kabul etmeye başlayacağını açıkladı. Ancak bu iki şirket de zaman içerisinde artık BTC kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment