Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Piyasasındaki Her On Projeden Yedisi Zamanla Başarısız Oluyor

ICO sektörü son zamanlarda epey zorlu dönemlerden geçiyor. Bu sektörde yer alan projeler, daha öncekine kıyasla çok daha ciddi bir rekabet içerisindeler. Şu ana dek ortaya çıkmış ICO projelerinin yüzde 70’inin değer kaybı yaşadığını düşünürsek rekabetin ne kadar ciddi bir hal aldığını tahmin edebiliriz.

ICO Piyasasında Zorluk

Diar tarafından yayınlanan yazı, ICO piyasasındaki projelerin durumunu gün yüzüne çıkarıyor. Diar geçtiğimiz birkaç ay boyunca birbirinden farklı projeleri değerlendirdi. Bu değerlendirmeye göre piyasaya yeni giriş yapan her on tokendan yedisi, zaman içerisinde değer kaybı yaşıyor.

Bu yıl ICO projeleri tarafından toplanan yatırım miktarının rekor seviyelerine ulaştığını düşünürsek piyasanın yatırımcı konusunda pek büyük bir zorluk yaşadığını söyleyemeyiz. Ne var ki bu yıl başarıya ulaşan ICO projelerinin sayısında ciddi bir düşüş var.

Düşüş Bekleniyordu

Diar tarafından yapılan araştırmada sektördeki başlıca problemlere de değiniliyor. Bu araştırmaya göre sektördeki projelerin en çok zorluk yaşadıkları alan sermaye yönetimi. Tabii bir de kripto para piyasasının bu yıl genelinde Aralık 2017’ye kıyasla kayda değer bir düşüş yaşamış olması var.

Bazı uzmanlar tüm bu sorunlara rağmen iyimser kalmayı başarıyorlar. Bu gibi kişilere göre her ne kadar sektördeki pek çok proje başarısız olsa da bu projelerin arasındaki düzgün olanlar, bir şekilde başarıya ulaşıyor ve sektörü ileriye taşıyorlar.

Bu gibi araştırmalar, ICO sektörünün ‘riskli’ olduğunu söyleyen yasal düzenleyicilerin görüşlerini etkileyebilir. Sektöre getirilecek faydalı düzenlemeler, ICO projeleri arasındaki riskli unsurları devre dışı bırakmaya yarayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment