Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Milyarder Bitcoin Yatırımcısı Artık Blockchain’e Yatırım Yapmayacak

Pekin merkezli yatırım şirketlerinden olan BitFund’ın kurucusu milyarder yatırımcı Li Xiaolai, Weibo’nun düzenlediği konferansa katıldı ve kripto para yatırımı hakkında bazı yorumlar yaptı.

Çin‘in milyarder Bitcoin yatırımcılarından olan Xiaolai, ülkenin en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Weibo tarafından düzenlenen konferansa katıldı ve artık kripto para, Blockchain yatırımı yapmayacağını belirtti. Xiaolai tarafından yapılan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Bu günden itibaren Li Xiaolai olarak hiçbir projeye şahsen yatırım yapmayacağım. Dolayısıyla eğer ‘Li Xiaolai’ adıyla ilişkili bir projeyle karşılaşırsanız ki ismim benim hiçbir bilgim olmadan defalarca kez kullanıldı, o projeyi görmezden gelin. Birkaç yıl boyunca kariyerimi gözden geçirmeyi düşünüyorum. Gelecekte ne yapacağımı ise henüz bilmiyorum.”

Çıkış Sebepleri

Xiaolai hem şahsi olarak hem de yönettiği fon aracılığıyla kayda değer miktarda Bitcoin tutuyor. Kendisinin Bitcoin haricinde diğer kripto paralara da yatırım yaptığı biliniyor. Xiaolai’ın kripto para piyasasında tuttuğu toplam paranın birkaç milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Xiaolai bundan bir süre önce 1 milyar dolar değerinde fon yöneten Hangzhou Xiong An Blockchain Fund adlı fonun yönetici ortaklığında ayrılma kararı aldı. Xiaolai’ın bu kararı, kendisinin zaman içerisinde ciddi itibar kaybetmesine yol açtı. Dolayısıyla bu yeni karar hem kendi ismini hem de markasının ismini düzeltmek için alınmış olabilir.

Çin’deki yetkililerin ICO piyasasından pek hoşnut olmadıkları uzun süredir bilinen bir gerçek. CCN gibi kaynaklara göre Xiaolai’ın bu sektörde yatırım yapmayı bırakma kararı almasında Çin’deki yetkililerin de payı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment