Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Kripto Para Borsalarına ‘Online Cüzdan’ Limiti Geliyor

Japonya‘daki Dijital Para Borsaları Birliği (JVCEA), kripto para borsasındaki kullanıcılara ait varlıkların yönetimiyle ilgili bazı kararlar aldı. JVCEA, müşteri fonlarının yönetimi konusunda daha katı politikalar hazırlamayı düşünüyor.

Japonya’da hükümetten resmi lisans almış olan kripto para borsaları bundan bir süre önce bir araya gelerek kısaca JVCEA diyebileceğimiz bir organizasyon kurdular. Bu organizasyonun amacı, borsaların kendi aralarında görüşmeler yapmalarını ve kendi kendilerini geliştirmelerini sağlamak. JVCEA, yakın zamanda düzenlediği bir görüşmede dijital para borsalarındaki müşteri fonlarıyla ilgili yeni bir karar aldı. JVCEA’in önerisine göre organizasyona üye olan borsalar, müşterilerin yatırdıkları paranın yalnızca belli bir kısmını online ortamda yönetebilecekler.

Japan Times gibi kaynaklara göre söz konusu limit, müşterinin yatırdığı para miktarının yüzde 10’u ile 20’si arasında yer alacak. JVCEA bu tarz konular hakkında birkaç ay önce çeşitli kurallar hazırlamış ve politikalar benimsemişti ancak organizasyon bu kuralları yeniden değerlendirmeye başladı. JVCEA, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ile iletişime geçecek.

Kripto para borsaları, kullanıcıların paralarının büyük bir kısmını genelde cold cüzdan adı da verilen cüzdanlarda offline olarak depolarlar. Ancak bu paraların bir kısmı da online ortamda tutulur. JVCEA, borsaların online ortamda tutabilecekleri para miktarına bir limit getirmeye çalışıyor.

Bu yönde atılan adımlar tabii ki online cüzdanların çeşitli hack saldırılarına maruz kalıyor olmasından kaynaklanıyor. Özellikle Japonya merkezli borsalardan olan Zaif’in yakın zamanda yaşadığı hack saldırısı, bu alandaki çalışmaları hızlandırmış olsa gerek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment