Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Başbakanı’ndan Açıklamalar: ‘Geleceğin Parası Kripto Paralar Olacak’

Malta‘nın başbakanı olan Joseph Muscat, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kürsüye çıktı ve Blockchain teknolojisi ile kripto para sektörü hakkında bazı yorumlarda bulundu. Malta Başbakanı’na göre Blockchain ile desteklenen kripto paralar, ‘para’nın geleceğini şekillendirecekler.

Başbakanın yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Blockchain teknolojisinin günümüzdeki sistemlere devrim niteliğinde değişiklikler getirdiğine kalpten inanıyorum. Malta’yı bir ‘Blockchain Adası’ haline getirmemiz de bundan dolayıdır. Blockchain’i kullanan kripto paralar, kaçınılmaz olarak paranın gelecekteki hali olacaklar.”

Malta’nın daha önce hiçbir ülke bu alanda adım atmamışken Blockchain teknolojisini düzenlemeye başladığını vurgulayan Muscat, Malta’nın ayrıca ülkedeki kripto para ve Blockchain şirketlerini de kucakladığını belirtti.

Blockchain Adası

Blockchain ve kripto para alanlarında çeşitli yasal adımlar atan Malta, bu sektörlerde faaliyet gösteren dünya çapındaki şirketlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Sektörün en büyük kripto para borsası olan Binance, bundan bir süre önce Malta’nın bu konuda ne kadar öncü olduğunu belirterek merkezini oraya taşımaya karar verdi. Binance’in haricinde yine sektörün önde gelen şirketlerinden olan Tron da Malta’da bir ofis açma kararı aldı.

Ülkenin başbakanı olan Muscat’ın söylemlerine bakacak olursak Malta’nın bu alanda birbirinden farklı olumlu adımlar atmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

Başbakan, Blockchain teknolojisinin çeşitli sektörlerde kullanılabileceğine ve bu teknoloji sayesinde oldukça köklü değişiklikler yapılabileceğine inanıyor:

“Blockchain, hastaların kendi tıbbi kayıtlarından kendilerinin sorumlu oldukları sağlık sistemlerinde faydalı olabilir. Emisyon ticaret sistemleri geliştirilebilir. İnsani yardımların hedeflerine ulaşıp ulaşmadıklarını kontrol edebiliriz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment