Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nouriel Roubini, Amazon’un Yeni Blockchain Hizmetini Yorumladı: Merkezi Bir Veri Tabanı

Kripto para dünyasını eline geçen her fırsatta eleştiren ”Dr. Doom” Nouriel Roubini, Amazon Web Services (AWS) tarafından tanıtılan iki yeni blockchain hizmeti hakkında yorum yaptı. Roubini söz konusu hizmetlerin bir blockchain olmadığını, bunun yerine merkezi birer veri tabanından ibaret olduğunu vurguladı.


AWS’nin CEO’su tarafından geçtiğimiz Çarşamba gününde duyurulan Amazon Managed Blockchain isimli hizmet, iki önde gelen Blockchain platformunu destekleyecek. Ethereum ve Hyperledger Fabric’i destekleyecek olan platform, aynı zamanda hali hazırda bir veri tabanında blockchain verilerini de depolayabileceğini vurguladı.

Söz konusu veri depolama konusuna kafayı takan Roubini ise, bu hizmetin ”merkezi, izinli, özel ve dağıtık olmadığını” ifade etti. Roubini’ye göre bu blockchain özelliklerini taşımıyor ve bu yüzden blockchain denmesine de lüzum yok. Blockchain yerine söz konusu hizmetin merkezi bir veri tabanı olduğunu iddia eden ünlü ekonomist, geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamalarda da hem Bitcoin hem de blockchain ve diğer kripto para birimlerine karşı çeşitli iddialarda bulunmuştu.

Bütün bunların arasında Roubini’nin en çok öne çıkan iddiaları ise, Bitcoin‘in ”Kuzey Kore‘den daha merkezi” olması ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik‘in, Ethereum ağının diktatörü olması olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment