Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Kripto Para Birimlerinin İcadı, ”Para Basımında” Rekabete Neden Oluyor

Bitcoin.com CEO’su ve aynı zamanda ”Bitcoin Peygamberi” olarak bilinen Roger Ver, yakın zamanda yer aldığı CNBC’nin Future of Money konferansında, kripto para birimleri, Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkında konuştu. Blockchain ve kripto para dünyasına ilk girişine de değinen Ver, kendisine ”Bitcoin ve blockchain ekosistemindeki ilk yatırımcı” unvanını uygun buldu.

Sektöre girmeden önce de başarılı bir girişimci olduğunu ifade eden Ver, sonrasında her şeyi bırakıp, önceki işini tamamen görmezden gelip bütün hayatını Bitcoin’e adadığını ifade etti. Bitcoin’in o zamanlar 1 dolar olduğuna değinen Ver, ”böyle bir fikre” odaklanmanın önemli hissettirdiğini belirtti. Kripto para birimlerinin ekonomik özgürlüğü arttırma konusunda en etkili yol olabileceği konusunu açan ünlü isim, şunları ifade etti:

”Eğer bu olursa, sonuçlar çok etkileyici olabilir. Bu durum bir çok ülkenin fakirliğini bitirebilir ve milyarlarca insanın hayatını geliştirip, dünyadaki yenilik hızını bile arttırabilir. Bunlar üzerinde çalışmak için cidden önemli hedefler ve dijital para birimlerinin bu hedefleri elde etmek için en etkili araç olması gerçeği de, dijital paraları çok ama çok heyecan verici yapıyor.”

Ekonomik özgürlüğün şu an elde edilmesi gereken en üst düzey şey olduğunu belirten Ver, kripto para birimlerinin icadının, hükümetler tarafından yapılan ”para basma” olayına rekabet getirdiğini ifade etti.

”Kripto para birimlerinin icade sayesinde modern tarihte ve insanlık tarihinde ilk defa, para basma piyasasında biraz rekabet görüyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment