Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Geliştiricisi Dan Larimer, ‘Bitcoin Benzeri’ Yeni Bir Kripto Para Projesi Üzerine Çalışıyor

28 Kasım tarihinde Telegram uygulamasında attığı mesajlara göre, EOS‘un önde gelen geliştiricilerinden olup, Block.one‘ın CTO’su da olan Daniel Larimer, yeni bir kripto para projesi üzerine çalışmalara başladı.

Geliştirici ortamında BM olarak da bilinen Larimer, ”değiştirilemez- programlanamaz ve sınırlı sayıda” bir kripto para projesi ile son günlerin konuşulan ismi oldu. Varsayımsal kripto para birimi eğer gerçekten de üretilir ve piyasaya sürülürse, bu Larimer’in Steemit ve DAO BitShares sonrası en güncel projesi olacak.

Larimer dün Telegram kanalında  yaptığı açıklamalarda, EOS’un ”güvenliği ve ölçeklenebilirliği” hakkında çalışırken, yeni bir para birimi odaklı token konseptine ”rastladığını ifade etti.” EOS’u bırakıyor iddialarına da yanıt veren geliştirici, yeni kripto para biriminin, EOS’a kıyasla daha büyük kullanım alanlarına sahip olmayacağının da garantisini verdi.

Larimer’in kurucu ortağı olduğu blockchain sosyal ağı Steemit ise son zamanlarda oldukça zor günler yaşamakta. Geçtiğimiz günlerde platform çalışanlarının %70’inin işten çıkarıldığını aktaran CEO Ned Scott, konu hakkında şunları ifade etmişti:

”Steem’in hala açık ara farkla uygulamalar için en iyi ve en düşük ücretli blockchain protokolü olabileceğine inanıyoruz ve bu yeni yönden doğan geliştirmeler, (Steemit’i) uygulama sürdürülebilirliği için çok daha iyi bir hale getirecek. Buna rağmen, Steem’i geliştirmeye devam edebilmemizi sağlamak için, öncelikle masrafları ekonomik olarak sürdürülebilir bir seviyenin altına çekmemiz lazım. Şu an hayatta kalmaktan, Steemit.com’u online tutmaktan ve görevi canlı tutup, mükemmel topluluklar oluşturmaktan daha fazla istediğim bir şey yok.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment