Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika’nın İlk Blockchain Birliği Kuruldu – Teknoloji Yayılmaya Devam Ediyor

28 Kasım tarihinde Forbes Mexico kaynağının aktardığı habere göre, içerisinde önde gelen blockchain yazılım firmalarından ConsenSys‘nin de olduğu Meksika’nın ilk blockchain birliği kuruldu.

Meksika Blockchain Birliği, Bitso, Volabit, BIVA, GBM, Lvna Capital, ConsenSys ve Exponent Capital tarafından hayata geçirildi. Kurumun temel amacı ise ülkedeki vatandaşları teknolojinin uygulanabilirliği ve potansiyel kullanımı açısından bilgilendirmek ve eğitmek. Kurum ilk olarak teknoloji ana akım kabul kazanmadan önce, belirli standartlar ve kurallar belirlemek istiyor. Blockchain Birliğinin geçici başkanı Felipe Vallejo, blockchain teknolojisinin daha şeffaf, güvenli ve verimli yöntemler üretebilme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Birlik şu an için başka üye alımlarına açık. BIVA müdürü Maria Ariza, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Halka açık politika ve görüşmeler için bir alan yaratmak istiyoruz. Herkesin kendi fikirlerini beyan etmesi taraftarıyız.”

Kripto para ve blockchain endüstrisinin liderleri, özellikle 2018 yılı boyunca teknolojinin kabulünün artması ve daha fazla ülkeye yayılmak adına çeşitli girişimlerde bulundu ve hala bu girişimler devam etmekte. 27 Kasım tarihinde, aralarında Mike Novogratz’ın bankası Galaxy Digital‘in de bulunduğu bir grup firma, kripto para sektörü için öz düzenleme standartları oluşturmak için ADAM (Association for Digital Asset Markets) kurulunu hayata sokmuştu.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz Eylül ayında ise, Meksika hükümeti destekli Bank of Mexico, ülke içerisinde kripto para hizmeti sunacak bütün bankaların ve kripto para borsalarının, kendisinden izin alması gerektiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment