Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, İran’dan Sonra Beyaz Rusya’daki Kullanıcıları İçin Hizmet Vermeyi Durdurdu – Yaptırımlar Artıyor

Ticari hacme göre hala dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Beyaz Rusya‘daki müşterilerine, verdiği hizmetlerin artık ülkelerinde geçerli olmayacağına dair bir bildiri gönderdi. Söz konusu hizmet durdurma kararı daha önce İran ve Zimbabve içerisindeki vatandaşlar için de verilmişti.

Beyaz Rusya Vatandaşları Binance Hizmetini Kaybetti

Kripto para borsası Binance, kısıtlamaların ve hizmet durdurmanın tam olarak ne zaman aktif olacağı hakkında herhangi bir açıklama yağmadı. Ancak borsa yine de bunun Kullanım Şartları ile ilgili olduğunu ve Beyaz Rusya vatandaşlarının değişiklere göre önlem almaları gerektiğini ifade etti.

Binance’in hazırladığı Kullanım Şartları sayfasına göre, borsa, hizmetlerini kullanan kişilerin herhangi bir ekonomik veya ticari yaptırım bulunan bölgede olmadığını beyan ettiğini var sayıyor. Söz konusu yaptırımlar sadece ABD tarafından yapılanlar değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler tarafından yapılanlar olarak da vurgulanmakta.

”Belirli ülkelerde veya bölgelerde hizmet verme veya vermeme hakkına” sahip olduğunu belirten kripto para borsası, ”kısıtlanmış kullanıcıların Binance veya Binance’ye bağlı herhangi bir hizmeti kullanmaması” gerektiği de ifade edilmekte. Geçtiğimiz günlerde yaptırım sonucu İran vatandaşlarına aynı gönderiyi ileten Binance, ondan önce de Zimbabve vatandaşlarına hizmet veremeyeceğini ve kullanıcıların fonlarını çekmesi gerektiğini ifade etmişti.

Rusya Federasyonu Binance temsilcisi olan Gleb Kostarev de, Beyaz Rusya ile ilgili duyurunun doğruluğunu beyan etti. Binance kripto para borsasının üst üste yaptırım uygulanan ülkelere hizmet vermeyi durdurması, olası bir yaptırım durumunda Türkiye gibi başka ülkelere de aynı muamelenin yapılıp yapılamayacağı sorusunu akla getirmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment