Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tone Vays: ICO Sektöründe Devrimsel Fikirlerden Eser Yok

Bir çok kişi ICO piyasasının aslında sadece sahtekarlık ve sahte projelerden ibaret olduğun iddia edip, bunun kripto para sektörünün güvenini zedelediğini düşünmekte. Ancak başka bir gruba göre ise, ICO alanı nadiren de olsa gerçekten köklü değişimlere ve devrimsel fikirlere ev sahipliği yapabiliyor. Bir Bitcoin maksimalisti olan Tone Vays ise, bu hafta katıldığı bir konferansta ICO’ların kalifiye olmayan tecrübesiz yatırımcılardan, fon arakladığını iddia etti ve tartışmalarda kendi yerini belli etti.

ICO sektöründe bir tane bile iyi proje olmadığını vurgulayan Vays, konuyu bir zamanlar ikinci kripto para birimi olan Ethereum‘a da getirdi. Geçmişte de Ethereum karşıtı açıklamalarda bulunan Vays, platformun sadece bir menkul kıymet üretme fabrikası olduğunu ifade etti:

”Bitcoin aslında devrimsel özelliklere sahip. Çok fazla devrimsel şey yok. Airbnb ve Uber iyi iş çıkardı ancak o kadar devrimsel değildi. Bu sadece insanları araba ile alabilme yolu. Ben bugüne kadar o kadar devrimsel şey görmedim, bence bu kelime oldukça yanlış kullanılıyor.”

Devrimsel kelimesine örnek vermesi istenen Vays, Bitcoin hakkında konuşmaya başladı ve elektrik faturası ve kullanımı yüzünden insanları kripto para madenciliğini suçlaması konusuna değindi:

”Bence Bitcoin madenciliği, yenilenebilir enerjiyi toplama yolumuzu tamamen değiştirecek ve bu konuda devrim yapacak. Çip üreticileri bilgisayarlarda bilgiyi işleme yolumuzu kökünden değiştirecek. Bence bu konuda yapılacak çok iyi işler var. Parayı hükümetlerin kontrolünden alma fikrinin tamamı, mükemmel olacak.”

Son olarak Bitcoin’in hiçbir sınır olmadan kendimiz, arkadaşlarımız ve ailemiz için para göndermemizi sağladığını belirten Vays, asıl devrimin bu olduğunu aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment