Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4chan Kullanıcısı Bitcoin İle Lamborghini Aldı

Bitcoin İle Satılan Araçlardan Bir Diğeri de 2014 Model Lamborghini Gallardo Oldu.

Son iki hafta içinde ikinci kez, birisi Bitcoin‘i kullanarak yüksek kaliteli lüks bir araba satın aldı. Bu kez alıcı, bir 4chan kullanıcısı oldu.

2014 model Lamborghini Gallardo, Salı günü California’daki Newport Beach yetkili satış bayiliğinden hiç görülmeden satın alındı.

4chan’in teknoloji heyetinden olan alıcı, bu araç için tam 216,8433 bitcoin209.995 Dolar-harcadı.

Bu istihbarat,  Lamborghini Newport Beach‘den çevrimiçi olarak sızan üç resmi belgeden bulundu. Pazarlama müdürü Cedric Davy bu dosyalara erişebilme imkanına sahip olan kişilerin sadece alıcı ve bayilik olabileceğini söyledi. Ve ”Bu dosyaları sızdıran yetkili satış bayii değildir.” diye de ekledi. 

 

33 yaşındaki Davy konuyla alakalı olarak ”Bu bizim için biraz şaşırtıcıydı” dedi ve ekledi ”Bu ilginç bir şey çünkü ilk alışverişten sonra, bu bizim için hesaba bile katmadığımız şekilde viral oldu. Bitcoin ile alım yapmaya merak saran bir çok insandan telefon aldık.”

Üçüncü görselin altında 64 karakter uzunluğunda bir işlem numarası bulunuyor, e71a7oeaobdf3b51oecoa5od3119b6f36577afo39oeeob916f92a46c114db135. Bu sayı, Salı günü, iddia edilen alıcı tarafından 4chan‘in otomobil panosunda yayınlanan sayı ile mükemmel bir şekilde eşleşiyor. 

Fatura resmi olduğu halde, Davy işlemin yaklaşık 72 saat boyunca gerçekleşmeyeceğini ekledi. Bu, Bitcoinleri doğrulamak için üçüncü parti Bitcoin ödeme hizmeti Bitpay‘in alacağı süre anlamına geliyor. Ancak bu olay gerçekleştikten sonra alıcının kimliği Lamborghini Newport Beach‘e bildirilecek.

Lamborghini Newport Beach, Bitcoin‘i bir ödeme yolu olarak kabul eden lüks otomobil bayilerinden biri olduğunda, uluslararası bir haber yapmıştı. Lamborghini Newport Beach‘in daha önce bir alıcıya dijital cüzdan yoluyla sattığı ilk araba 91.4 Bitcoin değerinde bir Tesla Model S‘di.

Bu satın alımdan, ve takip eden basından, bu yana bayilik, Bitcoin ile alım yapmayla ilgilenen 20 civarında ciddi müşteriden telefon aldı.

 

Normalde bir galeri ayda 5 araç satarken Bitcoin‘in popülaritedeki göz kamaştırıcı yükselişi göz önünde bulundurulduğunda, bu durum büyük olasılıkla değişecek.

Davy bu konuda ”İlki şaşırtıcıydı ancak şimdi biraz daha fazla hazırlıklıyız.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment