Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mauritius Devlet Bankası, Blockchain Teknolojisi Kullanacak

Blockchain teknolojisini kabul eden küçük devletler arasına katılan Mauritius Devlet Bankası(MDB), Fintech firması olan SALT ile Blockchain varlıklarının teminat olarak kullanılabileceği borçlar üzerinde birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Bu hareketle Blockchain teknolojisini kullanan küçük ülkeler arasında önemli bir yere gelebileceğini düşünen MDB yetkilileri sevinç içinde. MDB grubu başkanı olan K.C Li Kwong Wing sevincini şu sözlerle dile getirdi;

“Bu yenilikçi ülkeye banka hizmetlerini getirmek için çok istekliyiz.Bu ilişki,ülkemizin hedefi olan seçkin Blockhain şirketlerinin merkezi olmak ve finansal katılıma teşvik etmek için uzun bir yol kat edecek.”

Bu hareket, Blockchain varlık yapılarına adapte olmayı kabul eden bir banka olarak kripto paraları dünyasında güvenme ve kabul etme yönünden büyük bir adımı temsil etmekte.

Blockchaini Benimseyenler Çoğalıyor

Blockchain teknolojisinde bireysel kazanç herkes için kazançtır. Blockchain’i benimseyen merkezi bankalar arttıkça kripto para dünyasındaki ilerleme de artmakta fakat son zamanlarda “Blockchain iyi,Bitcoin kötü” algısı Bitcoin hayranlarını öfkelendirmektedir.

Bununla birlikte,Blockchain teknolojisine yönelik genel hareketin Bitcoin’den uzaklaşılmasına neden olup olunmayacağı hala bilinmemekte. Mevcut fiyat artışı kripto para birimlerindeki fikir birliğinin değerinin de arttığını göstermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment